Király Gábor édesapja emlékére focizott és nyert hétvégén a kapus együttese. A Király SE négy nappal azután játszott a megyei bajnokságban, hogy teljesen váratlanul elhunyt a 69 esztendős Király Ferenc.

Elhunyt Király Gábor édesapja, győzelemmel búcsúzott tőle a csapat

Fotó: pixabay.com

A csapat 6-0-ra verte az Egyházasrádóci SE csapatát. A meccs előtt a játékosok gyászszünettel emlékeztek, sőt, a lelátón egy gyertya is gyúlt – írja a Ripost.

A válogatott kapuvédő Király Gábor édesapja, Ferenc Szombathelyen született. Labdarúgói pályafutását a Szombathelyi Spartacusban kezdte, innen került a Haladáshoz, ahol 1970 és 1984 között összesen 260 elsőosztályú mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, ezeken 30 gólig jutott, igazi legenda lett.

Elhunyt Király Gábor édesapja, győzelemmel búcsúzott tőle a csapat

Király Ferenc 69 évesen hunyt el – Fotó: Király SE

Klubkarrierje csúcsán 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe vezette a Halit, ahol végül 3:2-re kapott ki csapata az Újpesti Dózsától. Ez a meccs nemzetközi kupaindulást jelentett a zöld-fehéreknek, és Király Ferenc a KEK-ben is letette a névjegyét, gólt szerzett a máltai Valletta ellen. Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert – a magyar olimpiai válogatottként szerepelt – Haladásnak is. Labdarúgó pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban.

Még egy Angyallal több a csillagok közöttKöszönök mindent! Isten veled Apu! / One more angel in the stars! Thank you for everything! Goodbye Dad!

Közzétette: Király Gábor Hivatalos Oldal – 2021. március 17., szerda

Forrás: Ripost

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.