A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte vasárnap az izgalmas hajrával zárult Forma-1-es idénynyitó Bahreini Nagydíjat Szahírban.

Mit jelenthet a szezonra nézve a Bahreini Nagydíj
Kép:Pixabay

A 36 éves Hamiltonnak ez pályafutása 96. futamgyőzelme, Bahreinben pedig immár ötödször diadalmaskodott, de nem volt sima a győzelem, hiszen keményen  kellett küzdenie a hajrában Max Verstappennel, a Red Bull holland pilótájával, aki végül másodikként zárt.

A harmadik helyen Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője végzett, aki az utolsó körben megfutotta a leggyorsabb kört, ezért megkapta a plusz egy világbajnoki pontot.

A rajtnál a pole pozícióból startoló Verstappen megőrizte a vezető helyet, mögé Hamilton és Bottas sorolt be, a finnt azonban Charles Leclerc (Ferrari) már az első körben megelőzte.

A Mercedes simán esélyes a győzelemre, ám a Red Bull nagyon gyors, és ez a futam is remekül mutatta meg, hogy nem dőlhet hátra Hamilton. A két Ferrarinak szintén sikerült az első tízben célba érnie: Charles Leclerc hatodik, Carlos Sainz Jr. nyolcadik lett, ez tavaly nem volt mindig így. A jelenlegi adatok szerint, az elmúlt szezonhoz képest a Ferrari veszttette a legkevesebbet. 

A japán Cunoda Juki az Alpha Tauri-val kilencedikként ért célba, érdemes rá odafigyelni, Mick Schumacher élete első Forma-1-es versenyén 16. lett, de egyenlőre ebből nem tudunk még levonni semmit.

Az biztos, hogy a legnagyobb meglepetés most a Ferrari!

Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.