Ifjabb Juan Antonio Samaranch, a néhai NOB-elnök fia nem zárta ki, hogy elindul a 2025-ös választáson, amikor lejár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelenlegi elnökének, a német Thomas Bachnak a megbízatása.

Samaranch fia nem zárta ki, hogy 2025-ben NOB-elnöknek pályázzon

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

A 61 éves spanyol sportdiplomata a COPE spanyol rádiónak adott interjúban árulta el, hogy mérlegeli a poszt majdani elnyerésének lehetőségét. Hozzátette: előbb azonban még azt a célját szeretné megvalósítani, hogy visszakerüljön a NOB végrehajtó bizottságába. Onnan 2020-ban távozott, miután két, egymást követő négyéves ciklust letöltött a vezető testületben, s volt alelnök is. Az előírás szerint a NOB-ba kétévi várakozás után térhet vissza és próbálkozhat meg azzal, hogy újból taggá válasszák. Az olimpiai mozgalomtól mindenesetre nem szakadt el: ő a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok előkészületeit felügyelő koordinációs bizottság vezetője.

Az ifjabbik Samaranch 2001-ben került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba, ugyanabban az évben, amikor édesapja – több mint két évtized után – távozott az elnöki posztról.

Forrás: MTI

Címlapkép: Fabrice COFFRINI / AFP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.