A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint március közepére összesen 271 sportolót és 190, a felkészülésüket segítő szakembert, edzőt oltottak be, egész pontosan ennyien kapták meg addigra legalább az oltás első dózisát.

103 magyar olimpikon nem kérte az oltást

Fotó: MTI/EPA/REUTERS/Kim Kjung Hun

Szerdán hozta nyilvánosságra a MOB, hogy lezárult az oltási program első köre, „amelynek során (január 29. és április 14. között) 665-en kapták meg legalább az első oltást, 512-en a másodikat is.”

Vékássy Bálint MOB-főtitkár 32-en azért nem kapták meg, mert kiskorúak, 20-an pedig betegség miatt estek el tőle egyelőre, ám olyanok is voltak, nem is kevesen, akik nem kérték: a főtitkár szerint 103 sportoló egyáltalán nem kért az oltásból.

A sportolók oltását soron kívül, még januárban kezdték meg Moderna vakcinájával. Ehhez előzetesen egy 868 fős listát állítottak össze, amire azok kerülhettek fel, akiknek van esélyük a tokiói vagy a pekingi olimpián való részvételre.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ilyen helyzetben olimpinát rendezni:Margit normálisak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
És ha a japánok kérik az oltási igazolást?!
Néro
Mé ? Már átestek rajta ? Ha nem se számít majd két héttel hamarább kimennek nyaralni aztán sportolnak. Van pííííz dögivel !
balos
Ilyen helyzetben olimpinát rendezni:Margit normálisak?
karma1
Pedig oriasit fognak pofara esni, mert oltas nelkul nem fogjak oket beengedni Japanba! Aki nem fogja fel, hogy Japan is egy szigetorszag, annak annyi! Hat remelem is, hogy nem engedik be oket!
karma1
@Eladott Ország: Nem "ha" - BIZTOS! Es kerik majd a 2 negativ tesztet, es lesz karanten is! Nem hulyultek meg!
Eladott Ország
@karma1: És ha a karantén ideje alatt lemegy a versenyszáma, akkor mi lesz? Vagy két héttel hamarabb mennek ki? Igaz ennek a költsége a milliárdos közpénzlopások/rabszolga bérek után már csak piskota/babazsúr.
verőce21
No, akkor most dugába dőlt ismét a lipsik okoskodása, miszerint dr. Miniszterelnök Úrnak fontosabb az életerős, fiatatal sportolók beoltása, mint az idős embereké...!
karma1
@Eladott Ország: Tudod, nalunk azert nincs mar egy eve a virus, mert elmagyaraztak, ha nem maradunk a valagunkon, akkor pillanatok alatt kihal az egesz sziget es ugy ahogy van, lakhatatlanna valik, mert 5,2 millio emberi tetem, es kabe 50 millio birka meg 20 millio tehen holttestetol lesz megkozelithetetlen, ugyanis hiaba vannak rendkivul jol felszerelt korhazak, rendelok, de nincs eleg szemelyzet, es mivel a lakossag szetszortan lakik, a kozponti munkahelyekre, supermarketekbe is az agglomeratumbol jarnak be sokan dolgozni, igy mindenki kepes a tavoli sajat hazaban megbetegedni, es ott elhalalozni - n incs, aki segitsen rajta! Mi megoldottuk, mert megertettuk, hogy iszonyu nagy baj lenne ebbol! Ugyanez mar kisebb problema Ausztraliaban - tobben is vannak, jobban is tudnak kezelni a jarvanyt - mar ok se fertoznek. Japanban viszont mindenkinek all a zaszlo, ha egy kontinensbelivel talalkoznak, hatha meg ANNYI mas kontinensrol is behurcoljak a kulonbozo mutansokat? EN borzaszto nagy felelotlensegnek tartok BARMILYEN sok nezo"s sportesemenyt - teljesen felesleges MOST ebben versengeni - szoval a japok hulyek!
Eladott Ország
@karma1: Nálunk meg telt házas foci EB- tervez a felcsúti Maradona, semmi sem számít a küldetéstudatos skizofrénnak.
Emmersson71
@verőce21: Pedig fontosabb, de a sportolók közt is akadnak hülyék :P
verőce21
@Emmersson71: Akad itt a blogon is néhány gődényista...!
karma1
@Eladott Ország: Eloszor mindenki karantenba megy. Azt ki lehet birni, mert a japanok vendegszeretok, mindenrol szervezetten gondoskodni fognak. De azt nem engedhetik meg, hogy akar egy ember is vegigfertozze az egesz sportoloi kozosseget.
verőce21
@karma1: (12:29) Egyet nagyon könnyű, 5-6 már nehezebb lenne. :)
karma1
@verőce21: De egyet se vagy keptelen mutatni - szajhos
karma1
Egy percig sem sajnalom a sportoloktol az oltast - egyebkent sincs tul sok emberrol szo, nem ezres a tetel...
De akik VALOBAN a sportert, a versengesert, az elsosegert kuzdenek, azok most elegedjenek meg azzal, hogy MINDEN legyen zartpalyas - hiszen a televizio sokkal jobban kozvetiti az esemenyt, mintha kint lenne valaki, de csak jo messze kapott volna helyet a lelaton. Tudom, hogy az az uzlet, hogy rengeteg ember jegyet vesz egy versenyre - de most az egyszer nem lehetne az uzleti erdekeket az elet fontossaga moge helyezni, masodiknak? A sportolok ugyis megkapjak az elismerest, ha mondjuk 10 versenyzo elindul a versenyben, es egymaskozt eldol, hogy ki lesz az elso, masodik, stb? Hiszen az elso helyet nem a kozonseg eri el, hanem XY, amit majd kitehet a vitrinjebe, - de mit csinal majd az az ember, aki a lelaton kapta el a virust, es belehal abba? De talan meg ezt is el lehet fogadni: aki beul a 20 ezres tomegbe, vallalja meg a halalt is (megj.: ERDEMES?) - es masszivan az o dontese, - DE HA ELHAGYJA A SPORTESEMENYT, ES A VILLAMOSON UTAZVA MEGFERTOZI A ROKONOMAT, BARATOMAT, - AKKOR O A SZEMEMBEN NEM EGY SPORTSZERETO EMBER, HANEM EGY GYAKORLO TOMEGGYILKOS! Es aki ezt megengedi nekik - sot, biztatja oket ! a csuti torpe szemelyeben - AZ SZINTEN A LEGNAGYOBB ES LEGFELELOTLENEBB TOMEGGYILKOS!
karma1
@verőce21: Jav.: De egyet sem vagy kepes mutatni!
karma1
Amikor sportesemenyrol beszelunk, leginkabb nemzetkozi versenyekrol szol a tortenet: ha egy sportolo nem vallalja az oltast - nincs helye semmikeppen egy ilyen megmerettetesen:
Nalunk a rugby a legnagyobb nemzeti sport, csak utana jon a foci, krikett, kosarlabda : az influenza szezonban a sima influenzaoltas is kotelezo a sportoloknak - aki azt nem adatja be maganak - nem lephet palyara! Ha egeszsegugyi megfontolasbol nem kaphat, egy-egy nemzetkozi esemenyre eltiltast kaphatnak, de a sportolok altalaban csak "egyeni meggyozodesbol" nem kerik - ezt viszont itt egyaltalan nem veszik figyelembe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.