A futballszövetség vasárnap délután közleményben reagált arra, hogy 12 európai futballklub azt tervezi, hogy kilép az UEFA-ból, és megalapítják a saját szuperligájukat – írta meg a Telex.hu.

A futballklubok terve szerint hat angol (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United és Tottenham), három spanyol (Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid) és három olasz (AC Milan, Inter, Juventus) csapat készül az UEFA megpuccsolására.

„Az UEFA, az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a Premier League, a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a LaLiga, valamint az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) és a Serie A tudomására jutott, hogy néhány angol, spanyol és olasz klub egy zárt, úgynevezett Szuperliga létrehozását tervezi bejelenteni.

A legnagyobb európai futballklubok beintettek az UEFA szuperligájának, saját ligát akarnak

Fotó: Marco BERTORELLO / AFP

Ha ez megtörténne, akkor mi – az UEFA, az FA, az RFEF, a FIGC, a Premier League, a LaLiga és a Serie A, de a FIFA és valamennyi tagszövetségünk is – egységesen azon leszünk, hogy megállítsuk ezt a cinikus tervet, amely néhány klub önös érdekén alapul egy olyan időszakban, amikor a társadalomnak nagyobb szüksége van a szolidaritásra, mint valaha.

"Minden rendelkezésünkre álló intézkedést mérlegelni fogunk, minden szinten, mind jogi, mind sportszinten, hogy megakadályozzuk ezt. A labdarúgás a nyílt versenyeken és a sportszerűségen alapul, ez nem is lehet másképp" 

- írta az UEFA a puccstervre reagálva.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: AFP

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Ez azért érdekes mert ezek a klubok ki vannak emelve, selejtezőt se kell játszaniuk - a nagyobb kupákat rendre ők nyerik, sőt a kicsi kluboktól elveszik a reményteljes fiatalokat, úgyhogy a jövő is az övék. Érthetetlen :(
justhpeter
Számunkra nincs jelentősége, hiszen sem a Ferencváros, sem a Puskás Akadémia még nem akar csatlakozni. Ők inkább egy hazai elitben gondolkodnak, oda meg elég a Ferencváros, a Fehérvár, a Puskás és a Kisvárda. Ez lenne a NER I. és a degenerált MLSZ külön támogatná. Aztán nézhetnénk hétvégenként azokat a marha nagy színvonalú meccseket, olvashatnánk Rebrov úrék nyilatrkozatait a sajtóban és amikor rájövünk, hogy nem azt láttuk, amiről olvasunk, bevehetnénk a gyógyszereinket.
Most komolyan. Aki látta az utolsó meccset a fradi és a puskás között, hogy hiheti el ezt a szar kamut, amit az mlsz hetetnte feltálal nekünk ?
Gauntlet
@justhpeter: sajnos évente megy. Rebrov 20 milliót keres havonta, Szabics - aki csak másodedző volt és még semmit sem nyert: 15 milliót! Jó mi? :(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.