A szurkolók és a játékosok tiltakozása után döntött úgy a hat legismertebb klub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) vezetése, hogy mégsem csatlakoznak az új típusú európai kupasorozathoz.

Minden angol csapat visszalépett a Szuperligától – Londonban tüntettek a Chelsea szurkolóiFotó: Adrian DENNIS / AFP

A Chelsea szurkolói napközben a klub stadionjánál tüntettek, több játékos pedig közölte a vezetéssel: nem akarnak a Szuperligában játszani, ha ez azt jelenti, hogy eltiltják őket a válogatottbeli szerepléstől.

Kedd éjszaka aztán sorban jelentették be az angol klubok, hogy visszalépnek a Szuperligától: az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham Hotspur, a Manchester United is arról számolt be a hivatalos honlapján, hogy eredeti terveivel ellentétben mégsem vesznek részt a két nappal ezelőtt megalapított európai Szuperligában.

A Chelsea után a Manchester City nyilatkozata következett, majd kedd késő este a Manchester United, a Liverpool, a Tottenham és az Arsenal is bejelentette a hivatalos honlapján, hogy kilép a Szuperligából. Az alapító angol klubok közül szerda éjfél előtt csak a Chelsea nem adott ki közleményt, de hajnali 2 óra magasságában a londoni „kékek” hivatalosan is bejelentették, hogy nem vesznek részt az elitsorozatban.

Forrás: 444.hu, nso.hu
Címlapkép: AFP

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.