Azonnali hatállyal felmondott a Hertha BSC futballcsapata a korábbi válogatott kapusnak, Jens Lehmann-nak. Lehmann a klub felügyelőbizottságának tagja volt, tanácsadó is egyben, ezt a jogviszonyát szüntette meg Lars Windhorst, a klub legnagyobb befektetője, miután Lehmann kedd este rasszista megjegyzést tett. A szakítás tényét szerda délelőtt közölte Windhorst szóvivője a dpa hírügynökséggel.

Petry után megint kirúgtak egy válogatott kapust – most vicceskedő rasszizmus miatt

Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann

A sztori úgy indult, hogy a 61-szeres válogatott, vb-bronzérmes Lehmann a Whatsappon küldött üzenetet az egykor a válogatottban szintén szereplő Dennis Aogónak, amiben viccesen feketekvótázott egyet. A pontos beszélgetést nem ismerjük, azt nem hozták nyilvánosságra, a szövegkörnyezet nélkül nehezen érthető, mire vonatkozott Lehmann kérdése, ami után mosolygós jelet rakott.

"Tulajdonképpen Dennis nálatok a kvótafekete?"

Aogo ezt az üzenetet megosztotta a nyilvánosság előtt.

Lehmann azonnal bocsánatot kért tőle, a Bildben szerda reggel relativizálni igyekezett az üzenetet, de a kvótázásra elég érzékeny Németország. A Hertha nagyon gyorsan rövidre zárta ezt a történetet, és pár órán belül menesztette a korábban az Arsenalban is megforduló kapust.

Ahogy a Hertha kapusedzője, Petry Zsolt történetét villámgyorsan lezárták a klubnál. Az egykori magyar válogatott kapus április elején egy magyarországi interjúban kifogásolta az európai bevándorlási politikát, erkölcsi leépülésnek nevezte. A sokszínűség chartáját aláíró Hertha a következő napon eltávolította a kapusedzői pozíciójából.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Focke Strangmann

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na! "Jogállamilag dübörög" a germán "szólásszabadság", az "ajrópai értékekkel dúsítva"? A szólás utáni meg "kirúgva"?
csak úgy....
@Shikari: te buta ökör! @ómió: te meg a másik!
teuton57
Ugy latom, ezek a nacik (hascsikari meg az ikertestvere onemjo) nem tudnak olvasni sem, csak fröcsögnek.
- A Hertha egy focicsapat, egy maganceg. Tehat a tulaj (befektetö) azt csinal, amit akar, azt es akkor rug ki, vagy szerzödtet le, amikor akar.
- Ha valakinek valami nem tetszik, mehet birosagra. A Petry miert nem ment???
- Lehmann bocsanatot kert, mert rajött, hogy olyant irt, ami miatt a szerzödeset felmondhatjak. De az sem hasznalt.
- Aogo NEMET allampolgar! Mert termeszetesen csak akkor lehet a valogatott tagja. A csapat kb. fele külföldi szarmazasu. Ez tehat azt mutatja, hogy jobbak, mint a masikak, a "feher" nemetek.
- Csak 1 kerdes: A Felcsutban hany külföldi is jatszik? Ja, ott nem szabad Orbanc kedvenceinel migransozni...
Namely
@teuton57: "A Hertha egy focicsapat, egy maganceg. " : érdekes érv, tekintettel arra, hogy egy kocsma, amely szintén magáncég, már nem teheti meg, hogy azt mondja, ide nem jöhet be olyasvalaki, aki a tulajnak nem tetszik. Az általad felhozott érv mindig csak az egyik irányban működik (kíváncsi lennék arra is, hogy mekkora lenne a hőbörgés, ha egy cég kijelentené, hogy nálunk a nácizmus a vállalati kultúra része, és oda csak árjákat vesznek fel. Vajon akkor is az lenne, hogy "az egy magáncég, semmi közünk hozzá"? Azt hiszem itt volt tavaly az a cikk, amelyben arról számoltak be, hogy egy magánházon volt az SS-szimbólum, és mekkora cécó volt belőle).
Abban viszont teljesen igazad van, hogy nem kötelező ott dolgozni, éppen ezért nem dolgozom pl én sem olyan cégeknek, akik ilyen vállalati politikával rendelkeznek, akik nekem nem felelnek meg.
Ma már megtehetem.

"Ha valakinek valami nem tetszik, mehet birosagra. A Petry miert nem ment???"
Szerintem azért, mert nincs nyugaton az a bíróság, amelyik neki adna igazat, ugyanis már régóta nincs szólásszabadság.
"Aogo NEMET allampolgar! " és ? Tudod mi az a fekakvóta? Az, hogy valaki azért kerül be, mert fekete, és nem azért, mert ő a legjobb.
"A csapat kb. fele külföldi szarmazasu. Ez tehat azt mutatja, hogy jobbak, mint a masikak, a "feher" nemetek."
Ha kvótával jutott be, akkor pont, hogy nem azért, mert ő a legjobb. Amúgy csak össze kell hasonlítani a régi eredményeket a mostaniakkal. :D és kiderül, hogy az régi, tehát német németek sokkal jobbak voltak minden téren.

Hogy miről is szól ez a kvótásdi? A sjw elvtársak túltolták a biciklit. Az eredménye pedig egy teljesen abszurd és működésképtelen társadalom.
Ha érdekel a téma akkor ajánlom Andrew Breitbar: righteous indignation vagy Douglas Murray: the madness of crowds (gender, race, identity) könyveket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.