Hivatalosan július 23-án kezdődnek a nyári játékok, ugyanakkor Japánban emelkedő tendenciát mutatnak a számok, és a korlátozásokat sem tudják a tervezett időpontban feloldani.

Elmarad az olimpia? Minden esély megvan rá!
Kép: Propeller

Tokióban és további három területen meghosszabbítják a veszélyhelyzetet legalább a hónap végéig, hogy nyolcvan nappal a nyitóünnepség előtt sikerüljön lejjebb vinni a számokat

– írja a Guardian.

Elvileg május 11-én oldották volna fel a korlátozásokat. Az alkoholt árusító éttermeket és a nagyobb üzleteket bezárták, illetve arra kérték a lakosokat, hogy tényleg csak akkor mozduljanak ki, ha az mindenképpen szükséges. 

A legnagyobb probléma Japánban, hogy nagyon lassan halad az oltás:

eddig mindössze a lakosság 2,4 százalékát vakcinálták, és az ország a vakcinakészleteinek csak 15 százalékát használta fel.

Az olimpiai menetrend sem változik: 2022-ben jön a téli olimpiai és 2024-ben a következő nyári.

A tervek szerint megtartják, ugyanakkor nagy az ellenállás a nyári játékok körül. Pár nap alatt már kétszázezren írták alá azt az online petíciót, hogy mondják le a sporteseményt, erről ebben a cikkünkben olvashat.

Tokióban, az ország többi részén, sőt, a világban sem állt meg a vírus terjedése. [...] Megtartjuk a tokiói olimpiát akkor is, ha az életeket és munkahelyeket sodor veszélybe?

– áll a petíció szövegében.

Kenji Utsunomiya ügyvéd és korábbi kormányzó-jelölt Tokióban úgy fogalmazott az aláírásgyűjtés szervezőjeként, hogy a koronavírust szeretnék legyőzni, és mindent meg fognak tenni, hogy megakadályozzák az olimpiát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megállapodott a Pfizer/BionTech vállalatokkal, hogy a nyári olimpiai és paralimpia valamennyi résztvevőjének biztosítják az oltást.

A védőoltás bár nem kötelező, de erősen ajánlott, és ahogy Magyarországon, úgy más országokban is már korábban elkezdték beoltani a sportolókat.

Így a remények szerint a legtöbben már védetten érkeznek Japánba. A miniszterelnök világossá tette, hogy többször nem tudják elhalasztani a tokiói olimpiát, aminek a 2021-es év ellenére Tokió 2020 maradt a neve.

Ha nem marad el, akkor is más lesz, mint a korábbi olimpiák. Japán nézők valószínűleg szurkolhatnak a lelátókon, de a nemzetközi közönség kimarad természetesen a sajtóra és a hivatalos személyekre ez nem vonatkozik.

Forrás: ATV.hu
Címlapkép: Propeller

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
több ezer sportoló érez dühöt...emberfeletti erővel készülnek, mindenről lemondanak a nemes cél érdekében: hogy olimpiai érmet szerezzenek...

Július 23.-a már itt van a kanyarban..a japók pedig nem tudnak dűlőre jutni(talán azért is, mert nincs éremesélyes versenyzőjük?)

A mi éremesélyeseinkre egyre nagyobb lelki teher(is) nehezedik.

Drukkolok, hogy megrendezzék ezt a Tokiói olimpiát, mert a sportvilág sokáig mem heveri ki, ha nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.