Szép eredményeket érnek el a sportolóink a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Győzelem! Kapás arany-, Hosszú ezüstérmes női 200 méter pillangón

MTI/Kovács Tamás

Az MTI híre szerint a fiatal tehetség, Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón. Közben Hosszú Katinka az ezüstérmet vihette csütörtökön női 200 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

Kapás, a szám címvédője és világbajnoka 50 méternél harmadikként, a táv felénél másodikként, 150-nél pedig már elsőként fordult, és végül nagy fölénnyel, 2:06.50 perces egyéni csúccsal végzett az élen, korábbi legjobbján 28 századmásodpercet faragva.

A háromszoros olimpiai bajnok, 200 pillangón háromszoros vb-bronzérmes Hosszú a fordulóknál nem volt dobogós pozícióban, de remekül hajrázott, és 2:08.14-gyel lett második.

A bronzérmet az orosz Szvetlana Csimrova harcolta ki.

A magyarok kilenc éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadik lett.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Kovács Tamás

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
Gratulálunk !
Kapás arany és Hosszú van a fotón ? Nem volt Kapás fotó ? Há mé nem volt ? :-(((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.