Ahogy azt mi is megírtuk, május közepén számolt be arról a Nemzeti Sport, hogy az egyik magyar sportlövőnek pozitív lett a doppingeredménye egy külföldi versenyen.

Tovább dagad a sportlövőbotrány: vallomást tett Sidi Péter
Fotó:MTI/Kovács Tamás

A világ- és Európa-bajnok sportlövő a szerkesztőségünk birtokába jutott levélben ismertette saját verzióját arról, miért töltött 45 percet versenyzőtársa, Péni István szállodai szobájában annak engedélye nélkül – írja a 24.hu.

Csütörtökön összeült a Magyar Sportlövők Szövetségének fegyelmi bizottsága annak érdekében, hogy meghallgassák Sidi Péter vallomását arról, hogy

a márciusi indiai világkupa idején mit csinált 45 percen keresztül versenyző- és vetélytársa, Péni István szállodai szobájában, annak távollétében és engedélye nélkül.

Péni azon a versenyen adott pozitív doppingmintát, és ugyan nem nevezett meg senkit, de azzal védekezett, hogy valaki jogosulatlanul járt a szobájában, és a vitaminjába tudtán kívül került tiltott szer.

Sidi nem jelent meg a testület ülésén.

Bár a szövetség felfüggesztette a versenyzési jogát, ennek ellenére a 24.hu cikkének megírásakor is Eszéken, a sportlövők Európa-bajnokságán tartózkodik,

mint a Román Sportlövő Szövetség hivatalos delegáltja, a román színekben versenyző felesége edzőjeként.

Ezt az erdélyi Molnár Eliza sportlövő Facebook-oldalán található fotó is bizonyítja.

A 24.hu szerkesztőségének birtokába jutott dokumentum szerint

Sidi maga helyett egy vallomásként értelmezhető levelet küldött, ebben jelezve, hogy távollétében ügyvédje képviseli az érdekeit.

A sportlövő levelét azzal kezdte, hogy a fegyelmi eljárás mielőbbi lezárása érdekében nyilatkozik a terhére rótt fegyelmi vétséggel kapcsolatban. 

Az alábbiakban Sidi levelének legfontosabb állításait olvashatóak:

A sportoló azt állítja, hogy Péni az indiai világkupán, március 18.-án a reggeli után egy beszélgetésre invitálta az általa sokszor kritizált puskája tartozéka ügyében.

„Péni a zavartalan négyszemközti beszélgetésre a szállodai szobáját ajánlotta. Azt mondta, hogy 10:30-kor edzésre mennek az apjával és a klubtársával, de ő majd valamilyen ürüggyel visszamarad, hogy nyugodtan beszélgethessünk. Ezt nyomatékosítva adott egy kártyakulcsot, hogy várjam meg a szobájában.”

Sidi azt írja, a videófelvételen is látszik, hogy nem lopózkodva vagy elmaszkírozva jelent meg a megbeszélt időpontban.

„Nem volt a szobájában, ezért vártam rá. Arra gondoltam, hogy valami közbejött, és késik. Közben a telefonommal foglaltam el magamat. Nem néztem az időt, de egy idő után meguntam a várakozást, ezért a kártyakulcsot az asztalon hagyva elhagytam a szobát.”

Sidi azzal folytatja: utólag már tudja, hogy a négyszemközti beszélgetésre invitálásnak más volt a célja, „a kulcsot is azért adta, hogy becsaljon a szobájába, valójában nem akart velem beszélgetni. (…) Most már tudom, hogy a célja az volt, hogy okot csináljon egy fegyelmi büntetésre, hogy eltiltsanak, és ne tudjak részt venni a mostani Eb-n és az olimpián.”

Szerinte ez egy folyamat része, amit a vele szemben benyújtott folyamatos óvások mellett az is igazol, hogy Péni a „feljelentését csak az Eb előtt 10 nappal tette meg, nehogy korábban kiderüljön a vétlenségem.”

Az ügyben egyébként a fegyelmi vizsgálat mellett rendőrségi nyomozás is zajlik.

Forrás:24.hu
Címlapkép:Fotó:MTI/Kovács Tamás

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Ezek a sportolók pont olyanok mint a fidesz semmit sem tudnak a becsületről

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.