Balogh Mátyás nem lőtte meg az olimpiai kvótaszintet az íjászok antalyai Európa-bajnokságának keddi nyitónapján.

Íjász Eb – Balogh nem lőtte meg a kvótaszintet

Fotó: Pixabay

A 21 éves magyar bajnok versenyző 604 körös teljesítménnyel a 78. helyen rangsorolt a 92 induló közül. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a kvalifikációt a szakadó eső miatt kétszer is megszakították. Az olimpiai szint 640 FITA kör, ezt idén hazai viadalon már sikerült túlszárnyalnia Baloghnak, a tokiói részvétel egyik feltétele azonban az, hogy nemzetközi versenyen is elérje.

A kontinensviadal küzdelmeit a legjobb 64 közé jutásért a spanyol Daniel Castro ellen kezdi meg a Malév ÍE versenyzője.

A tokiói részvétel feltétele a szintteljesítés és a kvóta megszerzése együtt, de ez történhet két külön versenyen. Utóbbira a kontinensviadal keretein belül pénteken sorra kerülő kvótaszerző viadalon lesz lehetősége Baloghnak. Ott csak a kvalifikációval még nem rendelkező országok képviselői állnak lőállásba, és a kontinens négy nemzetének egy-egy íjásza nyer indulási jogot a japán fővárosba. Az olimpiai szint meglövésére még két lehetősége lesz a tervek szerint: két hét múlva a Párizsban sorra kerülő világkupán és azt megelőzően az olimpiai kvalifikáció záró viadalán.

A csigások versenyében induló Orosz Viktor 698 körrel a 28. helyet szerezte meg a rangsorolóban a 63 induló közül. Így a nyitókörben nem kell lőállásba lépnie, a legjobb 32 közé jutásért vívott párharcban az ukrán Szerhij Atamanyenko lesz a riválisa.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

creativehun
@durbincs: Hallotta???..Állítólag a Durbincsnak meg komoly fogyatéka van. Már csak a fidesz fogadta be a tagjai sorába..mert ott elfér..senkinek tűnik fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.