Az Eb-újonc finn labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a társházigazda dán csapatot a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

A szombati mérkőzés 43. percében Christian Eriksen, a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.

A nap tahója díjat az eset kapcsán Bognár György, az M4 Sport szakértője kapja, aki ritka érzéketlenül reagált Eriksen majdnem tragikus összeesésére.

Európa-bajnokság, 1. forduló, B csoport:

Finnország-Dánia 1-0 (0-0)

Koppenhága, 15 200 néző, v.: Taylor (angol)

gólszerző: Pohjanpalo (60.)

A 43. percben Eriksen, a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra. A 109-szeres válogatott játékos eszméleténél volt, amikor kórházba szállították.

A lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosainak Eriksen elvesztése után hatalmas erőfeszítésbe telt, hogy befejezzék az összecsapást.

"Hihetetlen, amit a játékosok csináltak, fizikailag és lelkileg is kimerültek. Nem lehetek rájuk büszkébb"

– fogalmazott. "Két lehetőségünk volt. Vagy ma fejezzük be a meccset, vagy vasárnap délben. A játékosok tudták, hogy ma már úgy sem tudnak aludni, ezért jobb volt most folytatni."

A kapitány jelezte, hogy beszélt Eriksennel és családjával. Hozzátette: az életben a legfontosabb az egészség, és minden gondolatukban most Christiannal és családjával vannak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösségi oldalán üzent magyarul és angolul Eriksennek:

"Christian Eriksen állapota az UEFA tájékoztatása szerint stabil. Mihamarabbi teljes felépülést kívánunk a dán válogatott játékosának!"

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@Józsipapa: tanulta a zsírhájtól (miniszterelnök) a kövértől és stb. Tiszta hivatásos narancsos..
istván irén
magyarúl ezek a parasztok nem beszélnek angolul? na hát
Sámannus
Én a gecik miatt lefújnám a magyarországi mérkőzéseket . Másképpen nem jut el az agyukig mekkora szarkupacok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.