Az egyetem elfogadta a lemondását. 

Mocsai Lajos lemond a Testnevelési Egyetem rektori posztjáról

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az új rektor megválasztásáig az általános rektorhelyettes, Sterbenz Tamás veszi át a helyét. Mocsai döntését az Indexnek így indokolta: 

"A kuratóriumot kijelölő fenntartó részéről az a döntés született, hogy oktatói és vezetői múltam, továbbá az, hogy korábban menedzser-igazgatóként is irányítottam az intézményt, alkalmassá tesz a megtisztelő pozíció betöltésére. Mindez azzal jár, hogy a kuratórium elnökeként oktathatok az egyetemen, de a saját vezetőm nem lehetek, így a rektori pozícióról le kell mondanom."


Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mocsai Lajos kézilabdaedzőnek is mázlija volt! Nem is a sport, hanem a bölcsészettudomány (!) doktora lett a cívis város egyetemén. A Testnevelési Egyetem konfúz körülmények között kinevezett rektora azért a munkásságától teljesen idegen terület tiszteletbeli doktori címét kapta meg, mert ugyan tréneri – tudományosnak bajosan minősíthető – munkássága kizárólag a sporthoz kötődik, ámde a Debreceni Egyetem a sporttudomány ágában nem jogosult díszdoktori címet adományozni. Ennek utána már annak sem volt akadálya, hogy az EMMI egyetemi tanári kinevezésre – azaz professzori címre – terjessze fel a neveléstudományok új felkentjét. Az, hogy a MFAB nem támogatta Mocsai jelölését sem, láthatóan senkit nem érdekelt.Orbán világában az engedelmesség és az alázat – mármint az iránta való – viszi előre a dolgokat és egyes személyeket.
Qqberci
Pedig milyen jó lett volna egy seggel két lovat megülni (vagy legalább két fizetést felvenni)...
balos
Hát amit elvállalt az tipikus neres csicska tempó!Nem ért hozzá,de jól megfizetik,akkor már megfelel a posztra!Szervilizmus nemzethy módon!
human
... és beköltözik a páncélszekrénybe.
justhpeter
Nincs jelentősége, hogy a számára alkalmatlan posztok közül melyiket kapja, a lényeg, hogy Orbán meg legyen elégedve vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.