A toxikológus szerint egy győztes magyar eb-meccs komoly eufóriát jelentene az országnak.

Egy nagyvárosnyi ember gyűlik ma össze a Budapest Arénában,így minden lehetőségre fel kell készülni – figyelmeztetett Zacher Gábor. 

A főorvos szerint a Christian Eriksen-ügy óta még nagyobb a nyomás az egészségügyi dolgozókon – írja az Index.hu.

Jó idő lesz, az emberek szó szerint egy katlanban lesznek. Üvöltöznek, biztatják a magyarokat. Gondoljunk bele: itt van ez az ország, az elmúlt egy évben jó nagy szar volt a palacsintában. A foci viszont az embereket nagyon sok mindenért kárpótolja, és bár sokkal jobb csapatokkal kerültünk össze, de ha mégis elkapnánk valamelyiket egy hazai meccsen, az olyan komoly eufóriát jelentene az országnak, hogy az sok mindent tudna feledtetni, őrült nagy buli lenne! És itt jön a kérdés, hogy a nagy hevületben mi történik vagy történhet egy beteggel

– vélekedik Zacher Gábor. Mint mondta, minden bizonnyal nagyon komoly logisztika volt az egész kialakításában, az ambulanciák szervezésében, az orvosok, hordágycsapatok, az elszállítás pozicionálásban, kialakításában.

Zacher Gábor figyelmeztet – Szerinte ilyen következményei lehetnek a szurkolók között, ha a magyarok meccset nyernek a foci eb-n – Már ma este a portugálok ellen megtörténhet ez?

Fotó: Facebook.com

Nem mellesleg gondoskodni kell a külső körökről, egyéb szurkolói zónákról, és ami szintén nagyon fontos: attól, hogy van egy ilyen rendezvény, a fővárosi és országos mentőellátás még nem állhat le.

A mentőegységek az ország minden területéről érkeznek, hiszen a mérkőzés mellett a fővárosban és országosan is ugyanolyan ellátást kell biztosítani a »nem meccsre menő« lakosság részére. Ezt a központi régió önmagába véve nem tudja felvállalni, ezért biztos vagyok benne, hogy vidékről is sok egység jön. Hozzáteszem, hogy akik ott lesznek, nem feltétlen szolgálatból vannak kiemelve, hanem szabadidejük terhére állnak szolgálatba – nem titkolt, hogy természetesen kifizetik a munkájukat. Hosszú, meleg, izgalmakkal teli nap lesz délelőtt 10-11 órától egészen este 10-11 óráig. A gyalogőrök, mentőautók, orvosok mind úgy lesznek elhelyezve, hogy nagyon rövid időn belül akárhová oda tudjanak érni, ha szükséges, a kisebb segítségnyújtástól akár az újraélesztésig elláthassák feladataikat.

Forrás: Index.hu 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Iszonyodom a focitól. Attól a hisztériától, ami körülveszi. A durvaságától, a szurkolóik primitívségétől és a meg nem érdemelt javadalmazásuktól. De sosem utálkoztam annyira mint ma, amikor egy labdarúgásra is alkalmatlan dilettáns dekázik egy kolostor teraszán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.