Az Olaszország-Wales és a Svájc-Törökország mérkőzésekkel kezdődött meg a labdarúgó Európa-bajnokságon a csoportkör záró fordulója.

A két meccs egyidőben kezdődött, de igazából amíg Rómában döntetlenre állt a csata, az olasz és a walesi csapat szempontjából teljesen mindegy volt, mi történik Bakuban – írja az Origo.hu.

Az olasz válogatott lett a csoportelső az EB-n, Svájc elégedett a harmadik hellyel

Fotó: ANDREAS SOLARO / POOL / AFP

Mindkét meccsen lassan csordogáltak az események. Rómában a kezdeti lendület is alábbhagyott, Bakuban meg tudni lehetett, hogy amíg a török válogatott nem képes valamit csinálni, addig a svájciaknak teljesen megfelel az 1-0-s vezetés. A 2-0 meg még inkább, mert a 26. percben Shaqiri már kettőre növelte a svájci csapat vezetését.

19 méterről nagyon szép lövéssel ért el gólt a svájci játékos. A helyzet ettől nem változott, a török csapat lélekben már a hazautazásra gondolhatott, hiszen pont nélkül álltak a tabellán 0-7-es gólkülönbséggel.

Az olaszok legfeljebb azon izgulhattak, hogy ne kapjanak gólt, ugyanis az Eb-k történetében egyetlen olyan csapat sem volt még, amely az első három csoportmeccset úgy nyerte volna meg, hogy ne kapjon gólt. Ehhez most az olaszok nagyon közel álltak.

Közben a bakui Svájc-Törökország meccsen sok érdemleges dolog nem történt. A svájciak folyamatosan támadtak, mentek előre a harmadik gólért, de ezt akkor még nem tudták megszerezni. Pedig a törökök alig-alig birtokolták a labdát, Aztán mégis történt valami Bakuban: szépített a török csapat. Calhanöglu átadása Kahvecihez került, aki 21 méterről nagy gólt lőtt a svájciak kapujába. 2-1 Svájcnak, de a törökökön ez sem segített. Viszont ez volt az első török gól ezen az Európa-bajnokságon.

Rómában az olasz labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Wales ellen, és ezzel folytatta fantasztikus menetelését az Eb-n.

Bakuban végül Svájc is elégedett volt a törökök elleni 3-1-es győzelemmel. A csoport élén az olasz válogatott végzett, a második helyen Wales, a harmadikon Svájc végzett. Olaszország és Wales biztosan nyolcaddöntős, a svájciak sorsa később dől el.

A mérkőzések eseményeinek részletes leírását az Origo.hu cikkében olvashatják! 

Olaszország – Wales – 1-0

Svájc – Törökország – 3-1

Forrás: Origo.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.