Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem engedi, hogy szivárványszínű díszkivilágítást kapjon a müncheni Allianz Arena labdarúgó-stadion a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén – jelentette a Bild című német lap hétfőn a hírportálján.

Megnyugodhat Orbán, nem valószínű, hogy szivárványszínű stadion várja a magyarokat Münchenben
Az Amnesty International karikatúrája a homofób szavazatokra mindig nagyon számító Orbán Viktorról.

A beszámoló szerint az UEFA "nem szeretné", ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát szerda este, amikor Németország megmérkőzik Magyarországgal, "ahol diszkriminálják a homoszexuálisokat".

A szövetség indoklása szerint a bajnokság helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani.

A beszámolóban idézték Jens Grittnernert, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) szóvivőjét, aki elmondta, hogy "az UEFA egységes stadionarculatot szab meg", és jó érvek szólnak az előírások betartása mellett.

Hozzátette, hogy "talán nem feltétlenül a szerdai játéknaphoz kellene kötni" az UEFA stadiondizájnjától eltérő világítást.

Így szerda helyett inkább június 28-án, a meleg büszkeség napján lehet szivárványszínű díszkivilágítása a müncheni stadionnak – írta a Bild, rámutatva, hogy azon a napon nem lesz mérkőzés ott.

Felidézték mások mellett Markus Söder bajor tartományi kormányfőt, aki egy más ügyben tartott hétfői berlini tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy "nagyon jó jelnek" tartaná a tartományi főváros stadionjának díszkivilágítását.

Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel "társadalmunk szabadságának jele" lenne, ezért "nagyon támogatnám" – mondta a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke.

Az Európa-bajnokság Londonba tervezett döntőjének esetleges áthelyezéséről ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy "München készen áll" a mérkőzés megrendezésére.

Forrás: MTI

Fotó: Amnesty International

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem probléma! Majd a szurkolóink lelkesen fognak buzizni, és "magyaros rigmusokat" skandálni. Megmutatják, a keresztény jobboldali kultúrát a németeknek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem probléma! Majd a szurkolóink lelkesen fognak buzizni, és "magyaros rigmusokat" skandálni. Megmutatják, a keresztény jobboldali kultúrát a németeknek!
Néro
Nem hát nem. Akkor gólok várják színek helyett. Mé az jobb ?
Gazella
No problem. Majd kikap a magyar.. de a szarházi ultraviola drukkereket zárják ki a stadionból.
justhpeter
@Shikari: Pont annyi eszed van amennyi látszik. A jobboldal nevében ne buzizzál és pedofilozzál amikor a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe van tele buzikkal és pedofilokkal. Ha pedig a magad nebvében csinálod, az ugye beismerő vallomás...
Nyírfa
Kár, de megoldják másképpen. Nagyon tetszik a fenti karikatúra.
simmering73
@Shikari: Mi van Retekszisz! Most büszke vagy a nyugati döntéshozókra?
kokopelli
Bild Zeitung? Az az újság,amit a németek a táskájukban hordanak,de csak a "sportoldalak" miatt! A Söder akarja
átvenni az A. Merkel székét, de fél,hogy a bajor keresztények kevesek lesznek hozzá! Azért kell neki a szennyla-
pot is felhasználnia!? (;-))
Aki Én
@Shikari: Ezt a németeknek üzened? Vagy megint fogalmad sincs mit hörögsz? Szánalmas a vergődésed.
Maga a szándék, az üzenet nagyon erős, ami most sem változik. Megértem, hogy neked rosszul esik.
De neked úgyis mindegy mi a téma, azt ugatod, amit a szádba raknak.
Duke Nukem
Már mindegy, mert ez a hír és ez kép már keresztül-kasul bejárta a világot: focieb2020.com/wp-content/uploads/2021/06/shutterstock_449778679-640x427.jpg

Ez ugyanolyan, mint a pápalátogatás. Végül találkozik a Pápa Orbánnal és Áderrel, de az előzmények fényében ugyanúgy csak egy szó marad végül: SZÉGYEN
Ez persze Orbán szégyene, de óhatatlanul azonosítják Magyarországot ezzel a büdös, kőbunkó paraszttal!
RonaGyuri
@RonaGyuri: A látszat néha csal,

de ettől még nem kellene ebből elméletet faragni

Érdekes cikket adott közre a hvg.hu „Ahogyan Orbán az Európai Uniót elképzeli, és ami a valóság” címmel. A derék szerző mondá, hogy „a hétvégén Orbán Viktor, aki az Európai Unió jövőjéről szóló konferencia nyitányával egy időben, ám aligha véletlenül a magyar függetlenség napján (a szovjet hadsereg kivonulásának harmincadik évfordulóján) beszélt arról, szerinte hogyan lehetne erőssé tenni az EU-t. ”. S ő – s ez talán a legnagyobb tévedése - ezt komolyan is vette.
Hic & nunc – bár ennek nem igazán nagy a relevanciája – tételezzük fel, hogy Orbánnak volt valami elképzelése és nem csak arról van szó, hogy lerakta a hájas seggét a bokor tövébe és reszelgeti a körmét. Mondom tegyük fel, bár nem igazán van nagy realitása. Igaz jelentősége sem, hiszen tök mindegy mit mond hívei fogják a lényeget (eleget sulykolják a pribékek).
Szóval nyugodtan tekinthetjük ezt egy logikai játéknak. Azonban amellett már nem lehet elmenni, hogy a derék szerző – majd explicite utalt rá – úgy véli, hogy Orbán tudatosan játszik a szavakkal. Pontosabban az a totális fogalomzavar, ami a legfontosabb alapfogalmak kapcsán egyértelmű nála, tudatos. Nos megnyugtathatok mindenkit ez az ő esetében nyugodtan kizárható sem műveletlensége sem logikai készség béli hiátusai erre nem is teszi képessé.
Nem játszik, hanem dobálódzik a szavakkal, olyan kifejezésekkel, amiknek a jelentésével nincs tisztában! =))
kereső
Pedig megérdemelné- na de az UEFA is, mint hirlik ugyanolyan korrupt, mint orbán. Ideje lenne már ott is a tabula rasanak.
Duke Nukem
@Shikari: ma, 06:04

A tipikus fideszes 5 ismertetőjele:
Duke Nukem
1. Erkölcsi felsőbbrendűség

A Fidesz-hívek egyszerűen képtelenek ellenállni a kísértésnek, hogy ne az erkölcsbajnok pózából oktassák ki vitapartnereiket. Önképük szerint ők a becsület, a hazafiság, a keresztény erkölcsök kizárólagos letéteményesei, az ellenség pedig perverz, drogos, nemzetrontó banda.

Belehergelték magukat az öblös hazugságba, hogy mindenki hazaáruló, akinek a szíve nem Orbán Viktorért dobog. A „nemzeti oldal” sunyi és aljas hazugságával több millió tisztességes embert rekesztenek ki a magyarságból, csak mert azok nem hajlandók hasra esni a Vezér nagyszerűsége előtt és esetleg veszélyes, korrupt szélhámosnak látják Orbán Viktort.
Duke Nukem
2. Vakhit, küldetéstudat

A baloldalnak szimpatizánsai vannak, a jobboldalnak rajongótábora - nem kell sokat sarkítani a magyar valóságon, hogy ezt kijelenthessük. Sok éves tapasztalat, hogy fideszes honfitársaink missziós vallásként fogják fel saját politikai meggyőződésüket. Nem csak hiszik és vallják, de buzgón terjesztik is az igét. És a hab a tortán: szent meggyőződésük, hogy mindezzel valami fennkölt, magasztos célt szolgálnak. Eközben őszintén hiszik, hogy aki nincs velük, az az ádáz ellenségük.

Főpapjuk, Orbán Viktor pedig profi módon ötvözi az Amerikában már bevált szektaépítési technikákat a modern politikai marketinggel. A Fidesz-vallás a sikeres bizniszegyházak minden fontosabb jellemzőjével operál: virtuális valóság megteremtése, saját nyelv és szimbólumok használata, élményközösség, a tagok kiválasztottságának hirdetése, gyűlölt ellenségkép kijelölése.
Duke Nukem
3. Mártírtudat, "ostromlott vár"-szindróma

Régi paranoiája a jobboldalnak, hogy az egész civilizált világ összefogott ellene. Mulatságos pátosszal vallja, hogy ő valami kiválasztott, felsőbbrendű csoport, a világ-összeesküvés célja pedig ennek végső megsemmisítése.

Egyre szűkülő belső világukban egy igaztalanul bántott mártír közösségnek képzelik magukat és ezzel a sötét dumával minden jogos bírálatot leráznak magukról. Hiszen ha bárki kritizálni merészeli őket, az csakis ártó szándékkal, megbízásból teheti, így nem is kell foglalkozni a bírálat tartalmával.
Duke Nukem
4. Népnevelő buzgalom

Mindig röhejes, amikor valaki a saját értékrendjéből akar mások számára kötelező mércét ácsolni. Ő úgy látta otthon, hogy a magyar ember pálinkával üti ki magát és úgy veri az asszony fejét a korlátba, hát rögtön börtönbe zárná az egyetemistát, aki a barátaival elszív egy füves cigit. A bigott fejébe nem fér bele, hogy meleg emberek is élnek a földön, hát habzó szájjal követeli, hogy tilcsákbe! hogy felvonuljanak, házasodjanak, örökbe fogadjanak. Jobboldali honfitársaink nem bírnak leszokni róla, hogy a mások magánéletében, hálószobájában, szabadidejében turkáljanak.

Hát nem, haver. Te úgy élsz, ahogy akarsz, szíved joga. De nekem is egy életem van, és nem te fogod megszabni, hogy kivel, mivel, hogyan érzem jól magam. Hát ki a bánat vagy te ahhoz?!
Duke Nukem
5. Hárítás, visszamutogatás

Kit nem irritál halálosan, hogy amint két jogos szót merészel ejteni a Fidesz-kormány égbekiáltó korrupciós ügyeiről, vérlázító botrányairól, azonnal süket gyurcsányozást-bajnaizást kap válaszul a fideszes trollkommandótól (rosszabb esetben: ismerőseitől, rokonaitól)?

Fel mered említeni, hogy Rogán harmadáron elmutyizta a belvárosi ingatlanvagyont a haverjainak? Máris megkapod, hogy bezzeg Sukoró!

Torkig vagy vele, hogy Orbán strómanjai milliárdos közbeszerzéseket, adókedvezményeket kapnak? Kész van a válasz: Zuschlag, Hagyó, meg a nokiásdoboz.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Fidesz nyakig sáros az évszázad brókerbotrányában? Ugyan, nincs itt semmi látnivaló, és különben is: a Bajnai libái!

A Jóisten áldja meg magát, bácsi! Magának jelen időben kilophatják a szemét, akkor is 8-9 éves történeteket fog szajkózni? A macska sem eszi meg a romlott ételt, mert beteg lesz tőle, akkor velem miért akarja megetetni?

Senkit nem érdekelnek már a lejárt szavatosságú sztorik a múltból. A jövőm érdekel és a Fidesz azt lopja el. A totális Fidesz-uralom ötödik évében nincsen több visszamutogatás. Orbán a hibás.
Aki Én
@Duke Nukem: Ezeket legalább 5 éve olvastam, de ma még helytállóbb.
És igen, orbánnak nem szimpatizánsai vannak, hanem gyengébb képességű rajongói, akik mindent elnéznek, mert nem is nagyon értik.
Itt van mindjárt ez a beteg @Shikari: , mintha róla írnának.
rokker33
Köszönjük szépen a normális hetero emberek nevében!Jó meccs lesz ne basszák már el ilyen buziságokkal!
rokker33
@Shikari: Had vinnyogjanak a retkes libsi kutyák! Majdnem olyan döntést hozott az UEFA, hogy szerintem egy életre lejáratták volna magukat, de szerencsére ott is vannak normális emberek, akik nem fogadták el a buzik akaratát!Várom a szerdai meccset!!
Aki Én
@rokker33: ,,buzik akarata"
Te annyira mérhetetlenül sötét vagy :(
Nessy
@Aki Én: Mindig kell valami, amit éjjel nappal lehet ismételgetni a híveknek! Ez ugyan egy szint felett orvosi eset, de itt most inkább nyájhoz tartozás bizonyítása. Volt már éjjel - nappal Soros, Brüsszel, migráns, most "buzi"! Aztán mikor megunják, majd keres a híveknek Orbán és kormánya valami mást.
rokker33
@Aki Én: Miért minek nevezzem azt amikor egy fél ország szivárványos stadiont akar, csak azért hogy provokálják az embereket! ?? Várom megtisztelő válaszodat, bár lelövöm a poént mert csak moslék libernyákos duma lesz belőle, meg a többség akarata blablabla!
rokker33
@Shikari: olyat nem nyilatkozhatnak, ami a buziknak nem tetszik még az igazságot sem, mert az sérti őket és csak további tűntetéseket érnének el vele! Szomorú vagyok hogy az egykori nagy német birodalomból buzitanya lett!! Szegény Hitler biztos forog a sírjában :( :(
ómió
Végre egy jó hír! Még az UEFA se ment át buziba!
csak úgy....
@rokker33: "Szegény Hitler biztos forog a sírjában" -mond csak, te normális?
"szegény" hitler is buzeráns volt a braun évit csak díszletnek tartotta .
a fidesz bedobta közétek a gumicsontot oszt hetek óta azt rágcsáljátok ..
gina
Pedig megérdemelte volna ez a proli cigány hogy helyrerakják, de mindegy is ,,gyülölik mindenhol
Aki Én
@rokker33: Sajnos te ezt az egészet gyökerestől nem érted. Sajnos jó alanya vagy az orbáni sötét, aljas, megtévesztő, gyűlölködő propagandának. Elhiszem, hogy te sem kedveled orbánékat, de nyalod a propagandát.
Nessy
De jó, hogy kis hazánkban nincs más probléma elsősorban fideszes hívek körében, mint a buzizás. Már egyetlen hozzászólásukból sem maradhat ki. Ez vette át a "migráns simogató, Soros bérenc" helyét?
Málna
Nem hiszem, hogy emiatt Orbán egy pillanatig is ideges volt. Nem olyan nagy volumenű dolog ez.
csak úgy....
@Shikari: tibim ,borogasd a buksid ebbe a höségbe mert még kukább leszel..
Aki Én
@Málna: Pontosan. Tudta, hogy vihart kavar, nem lepte meg. Ez volt a célja, és tényleg erről beszélünk, nem a tolvajlásokról, halottakról...
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 11:02
Akkor megint hozom a linket, ahol 01G meghirdeti (bevallja) taktikáját, stratégiáját, hitvallását.
www.youtube.com/watch?v=_ohPINnmPAI
A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon ...
Málna
@Aki Én: Dehát ti folyton a tolvajlásokról beszéltek. Meg a halottakról...
Aki Én
@Málna: ...értem én, hogy nektek jobban tetszene, ha ez nem lenne téma :)
csak úgy....
@Málna: ti meg közben buziztok ezerrel, -eszem a szivárvány hártyátok. :)
Giovanni Alba
@kereső: Na most mit csináljak? Nem tudtam elhinni, hogy tetszikelni tudom a saját beírásomat, és erre puff, a legenda igaz :-)
Málna
@Aki Én: Egy szóval sem mondtam ilyet...
Málna
@csak úgy...: Nem szokásom buzizni. De ne törődj vele, írtál már sokkal nagyobb ostobaságokat is.
csak úgy....
@Málna: te valóban nem de én ti-t írtam! tudod,hogy az életem során hány ostobának volt az a véleménye rólam,hogy én vagyok az ostoba? sokakból templom egere lett a többit meg már az isten nyugosztalja.
Málna
@csak úgy...: Ha azt mondom, "ti" akkor abban te nem vagy benne?
Igen, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan mondták már neked, hogy ostoba vagy.
csak úgy....
@Málna: az agyilag korlátolt fideszes buziverökre gondoltam, hol te is mint markotányos nö vagy alkalmazásban! :) tudod az a szar az ostobaságban,hogy az csak késöbb derül ki,hogy valójában ki is volt az ostoba! te jó úton haladsz ,- az ostobaságod a gps.ed.
Málna
@csak úgy...: Hülyeség, nem később derül ki. Én például pontosan tudom, hogy a következő megszólalásod is nagy valószínűséggel ostobaság lesz.
csak úgy....
@Málna: akkor baxod nincs más dógom mint leborulni a zsenid elött! :)
-öreganyám anno, náladnál okosabb túkokat vágott a vasárnapi leveshez..
csak úgy....
@Málna: te járatos vagy öreganyám tyúklesében is ? :)
Duke Nukem
@Málna: Nem vagy okos, hiába okoskodsz. Ha okos lennél, nem lennél fideszszavazó.
De mivel fideszszavazó vagy, ezért biztos. hogy nem vagy okos.
Málna
@Duke Nukem: Jó lehet ilyen egyszerűen látni a világot. Sok pia kell hozzá?
Duke Nukem
@Málna: Nem a tisztánlátáshoz kell a pia, hanem a késztetéshez, hogy kedvem legyen kiírni magamból országnak-világnak.
Tudod, ha nem iszok, semmi kedvem írni - majdhogynem nem is érdekel ez az egész (azon a szinten biztos nem, mint amilyen indulatossággal jelen vagyok itt).
Az íráshoz kell az a fajta zaklatottság, amit az alkohol vált ki belőlem.

Ja, és a világ tényleg egyszerű. Van a jó és van a rossz. Ennél egyszerűbb nincs a világon.
Duke Nukem
@Málna: Azokkal van a probléma, akik nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között, akik a jót rossznak mondják és a rosszat jónak.
Málna
@Duke Nukem: Neked azokkal van problémád, akik nem ugyanazt látják jónak vagy rossznak, amit te. Így pontosabb. És már nem is olyan egyszerű a dolog...
Duke Nukem
@Málna: Tévedsz. Nem én döntöm el, hogy mi a jó és mi a rossz, hanem Isten.
A Biblia egyik lényege, hogy az ember megtanuljon különbséget tenni jó és rossz között.
(ha nem olvastad a Bibliát, nézd meg a Csillagok háborúja 4. részét - az is sokat segít a megértésben)

www.youtube.com/watch?v=YzR8BCmV9Ew

(az egészséges érzelmek fontosak)
Málna
@Duke Nukem: És azt ki dönti el, hogy Isten mit gondol?
Duke Nukem
@Málna: Te most viccelsz?

Amíg kitalálom a jó választ, hallgassunk zenét: www.youtube.com/watch?v=EqQuihD0hoI
Duke Nukem
@Málna: Próbáltam Rob Zombie-tól telefonos segítséget kérni a témában, de le se szart.
Szóval úgy tűnik, hogy hülyén fogsz meghalni.
De ne aggódj, FELTÁMADSZ - mert "lesz feltámadásuk a halottaknak, mind igazaknak, mind hamisaknak" (Cselekedetek könyve valahol). Ez volt a jó hír.
De van rossz hír is. A feltámadás nem garancia semmire. Sőt, akkor jön a neheze!
Ha ismernéd a Bibliát, tudnád erre a választ (milyen keresztény az, aki nem ismeri a Bibliát?)
Sőt, arra is tudnád a választ, "ki dönti el, hogy Isten mit gondol".
Duke Nukem
A sok hülye azt hiszi, ha feltámad minden problémája megoldódik...
Anyám borogass!

Szar meghalni 60-70-80 évesen?
Nos, 600, 700, 800 évesen még szarabb! (de ezt nem tőlem hallottátok - én letagadok mindent!)
Duke Nukem
Azt megfigyeltem, hogy ha átlépek egy bizonyos szintet (most nem arra gondoltam :), mindenki kussban marad.
Ez egyet jelent a számomra: közel 1700 év óta egy kudarc, egy fatális tévedés a keresztény egyházak - a katolikusokkal kezdve.

Fingod sincs a témáról, igaz?
(nem tlged hibáztatlak, te is áldozat vagy!)

Az eucharisztikus méretes lófaszt meg dugjátok fel a seggetekbe a köcsög istentelen papjaitokkal az élen !!!

van egy egyszerű kérdésem, amire BIZTOS, hogy nem tud jól válaszolni egy keresztény egyházi fő-vezetői sem (akkor a többiektől mi várható? - a "hívekről" nem is beszélve!)

Ki Isten? - szerintem ez egy tök egyszerű kérdés
Fogadunk, hogy nem tudsz válaszolni rá?
Te tegyél rá 5 forintot, én az életemet teszem rá.
Duke Nukem
2021-ben sem tudják az emberek, hogy ki Isten. Pont ezért kell hazug, tolvaj embergyilkos politikusnak megvédeni a keresztény egyházakat - mert ők már nem tudják magukat, teljesen elveszettetek az erejüket.
Vajon a keresztény egyházak vezetői érzik, hogy ez már a legallja - és valójában Mammon az istenük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.