Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu szívesen látná Marco Rossit a román labdarúgó-válogatott élén – írta meg az MTI a szakember román médiának adott nyilatkozatára hivatkozva.

Marco Rossit el akarják csábítani a román válogatott élére

Fotó: BERNADETT SZABO / POOL / AFP

A tréner hétfőn este részt vett a Bukarestben rendezett osztrák-ukrán Európa-bajnoki mérkőzésen, amely az osztrákok 1-0-s győzelmével ért véget. Ezzel Ukrajna továbbjutási esélyei minimálisra csökkentek, s a meccset követően Lucescu a román médiának nyilatkozva csalódottságának adott hangot Ukrajna Eb-szereplésével kapcsolatban, amelyet várakozáson alulinak tart.

A 2009-ben a Sahtar Donyeckkel az UEFA Kupát elhódító román edző egyebek mellett a magyar szövetségi kapitányról is nyilatkozott, aki az 1990-es évek elején játékosként rövid ideig a Lucescu által vezetett olasz Bresciában szerepelt. A román tréner elmondta, reméli, hogy egyszer majd a román válogatott szövetségi kapitánya lesz Rossi, hiszen nagyon jól felkészült, komoly szakember, aki megérdemli, hogy más válogatottat is irányítson a magyaron kívül. Lucescu szerint

Rossi „százszázalékosan profi edző”, aki nagyon jól elemezte a magyarok ellenfeleit.

Úgy vélte, hogy akárcsak játékosokat, edzőket is lehet találni bárhol a világon, a fontos az, hogy ez utóbbiak könnyen alkalmazkodjanak a fogadó ország futballkultúrájához.

A román válogatott idén nem jutott ki a részben budapesti és bukaresti rendezésű Európa-bajnokságra.

Forrás: MTI
Címlapkép: AFP

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Egy olasz,Garibaldi ükunokája nem mehet a románokhoz!Remélem!
jesz
hadd menjen...nincs pótolhatatlan ember...remélem az új már magyar lesz...

...még ilyent, hogy külföldiül beszél egy kapitány?...pfff...annak nem vagyunk soha a szíve csücske...csak a fizetése a lényeg.
namihami
Majd integetünk neki a Keletiben. Ennyiért nem fog sokáig árválkodni a széke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.