Marco Rossi szövetségi kapitány noha bravúrosnak tartja a Németország vendégeként elért 2-2-es döntetlen, a játékosaival pedig maximálisan elégedett, mégis csalódottan értékelt, mert a magyar válogatott rendkívül közel állt a továbbjutáshoz a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Rossi: a legszebb tündérmesékben sem mindig tökéletes a vége

Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Hihetetlennek és elképzelhetetlennek tűnt, hogy továbbjuthatunk, de sajnos a legszebb tündérmeséknek sem mindig tökéletes a vége"

- fogalmazott az olasz szakvezető. "Technikai szempontból nem mi vagyunk a legjobb csapat, de vannak más szempontok is. Például taktikai szempontok, vagy az, ahogy a játékosaink egymást kisegítik, ahogy harcolnak minden egyes meccsen".

Rossi szerint a válogatott abban lépett előre a kontinensviadalon, ahogy csapatként tudott játszani, ez kiváltképpen igaz volt a védekezésre. Hozzátette, olyan dolgokat kellett kipróbálni, amelyeket még soha, mert a világ legjobbjaival találkoztak. Példaként említette, hogy nagyon hátul kellett védekezni, amit ő személy szerint nem kedvel, de figyelembe kellett vennie az ellenfelek erősségét.

"Mindenkinek gratuláltam. A játékosok minden betűjét betartották a taktikai utasításoknak. Azt is, hogy ne aggódjanak azon, kivel állnak szemben és azt is, hogy vállalják fel az egy az egy elleni párharcokat bárkivel is állnak szemben. Ezt mind megtették" – méltatta tanítványait Rossi, aki szerint emelt fővel búcsúztak. "A magyar futball közelmúltja alapján ez hatalmas eredmény, amit ebben a csoportban elértünk. Nem tudom, mely válogatottak lettek volna képesek két pontot szerezni ebben a négyesben. Erre az együttesre évek múltán is büszkeséggel fognak emlékezni a szurkolók, és én is büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek" – fogalmazott.

Kollégája, Joachim Löw is méltatta a hősiesen küzdő magyar csapatot: "Tudtuk, hogy nem lesz sok területünk, így amikor hátrányba kerültünk, nagyon nehéz volt egyenlíteni. A második bekapott gól után pedig nagyon jó mentalitás és csapatszellem kellett ahhoz, hogy ismét sikerüljön egyenlíteni. Az tervezett volt, hogy a 80. perctől mindent egy lapra feltéve támadni fogunk. Mindent be kellett vetnünk, hogy ez összejöjjön" – nyilatkozta.

A torna után a posztjáról távozó szakvezető azt elismerte, hogy a csapata teljesítménye eddig nem volt meggyőző, ugyanakkor szerinte a "halálcsoportban", ahol minden meccsen minden pontért meg kellett szenvedni, csak az számított, hogy meglegyen a továbbjutás.

"Amíg a magyarok leparkolták a buszt a 16-osuk előtt és minden párharcba beleálltak, addig az angolok elleni nyolcaddöntőben teljes más mérkőzésre lehet számítani. A Wembleyben játszani az angolokkal megtiszteltetés, nagyon várjuk"

- tekintett a jövőbe Löw.

A magyar csapat két pontjával a világbajnok és csoportgyőztes franciák, a második németek, illetve a címvédőként harmadik helyen továbbjutó portugálok mögött zárt a négyesében.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Kovács Tamás

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
Ő maga mondja tündér mese ha a csapat jó mitől mese?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@Pokróc: Az a gond, hogy amennyi pénzt beletolt Orbán és bandája, már VB győztesnek kéne lennie a nemzeti 11-nek!
Jelenleg néha megkarcolják az alját a profi szintnek.
Tolják az akadémiákat, lopják bele a TAO-nak elnevezett adócsalásból keletkező, "közpénz jellegét elveszítő" pénzt, de a válogatottban jobban focizók közül keveseknek van köze a Fidesz-féle akadémiákhoz, leginkább a külföldi klubcsapatoknál szereztek tapasztalatokat!
Aki Én
@Emmersson71: Nem a pénzen múlik. Azon meg pláne nem, -hiába hazudja a propaganda, és sugallja, hogy ezek orbán érdemei a fociban- hogy Puskás arénát építünk, ami a végére duplájába kerül. Meg nem a beletolt és javarészt ellopott ezermilliárdoktól.
Emmersson71
@Aki Én: Nyilván... de amennyi lóvé van már benne - és még lesz is! -, abból azért olyan alapokat lehetett volna lerakni 11 év alatt, aminek valóban komoly eredménye lehetne.
De nincs!

2016-ban kizárólag azért jutottunk ki az EB-re - tök utolsóként! -, mert a 16-os keretet másfélszeresére növelték, így 24 csapat mérkőzött meg egymással. Most is csoda, hogy sikerült EB-n játszania a válogatottnak - www.origo.hu/sport/futball/20201113-labdarugas-magyar-focivalogatott-ut-europa-bajnoksag-szereples-video.html -, és 2 pontocskával, -3-as (3:6) gólkülönbséggel a 4., vagyis utolsó helyen zárni!

Halálcsoport, mondják.
Az EB-t úgy lehet megnyerni, hogy a csoportban jobbak vagyunk a többieknél, az egyenes kieséses szakaszban pedig mindenkit legyőzünk! Persze, lehet taktikázni, ahogyan 2016-ban az okos portugálok tették és döntetlenre játszottak - hogy elkerüljék a később minket alázó belgákat! -, és lehet előre mosakodni, hogy "halálcsapat".

Tisztes helytállás?
Nos, az nem eredményez továbbjutást és arra nem fizet a TippMix.
Emmersson71
@Szevasztok: Meg is emelik..búcsúzóul. Mert ők mennek tovább, mi pedig kiestünk!
Pokróc
@Emmersson71: Jogos ! Ezt még nem láttam de a visszakérdezés 1értelmű bevallás . Tied a 3 pont :-)
Londonba utazhatsz ,nem ,Sevijjába, nem ,Bukrestbe ,nem Münchenbe ,nem , Haza !
JAJMÁR
@Emmersson71: Persze, a focira "fogják", de ki kapja végül is az ezermilliárdokat? A sportág lenne a jéghegy csúcsán? Igen a focisták jobban keresnek az átlagnál, sőt, az átlagsportolóknál is. Igen, a fociból kemény üzlet lett. Sok minden másból is. Meg szerencsejáték a népnek. Meg cirkusz. De kik igazgatják a szálakat? Biztos, hogy nem azok a játékosok, akik a pályán rohangálnak. Ők ennek a láncolatnak a végén vannak, ahogy mi mindannyian valamelyik láncolatnak a végén vagyunk.
Viszont a fosziszálakat mozgatók akkor is gazdagszanak, ha rossz az előadás.

A gondolkodásban szerintem oda kellene tenni, ahová való. Tudni, hogy ez egy üzlet, amelynek részesei úgy lehetnénk, ha kitöltenénk a totót és nyernénk. Egyébként meg a focistáink ennek a láncolatnak a végén, - akik most játszottak - nekünk játszottak, a szívüket adták, és én nekik tapsolok. Persze, tudom, hogy ez számomra olyan játék, ahol én csak néző vagyok. Semmi nem múlik rajtam.

Mégis, most úgy érzem, jó hírünket növelték a focistáink - némely néző meg nem ! Ettől a magyar politikai közélet nem lett se jobb, se rosszabb, ugyanaz a demagóg politika és kommunikáció kíséri, ami mindent. Nem fogok bedőlni neki, de ezeket az embereket, akik a maguk posztján helyt álltak, nem mosom össze velük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.