Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 22 nap múlva, július 23-án kezdődő tokiói játékokon szereplő magyar csapat – írja az MTI.

„Vigyétek Magyarország jó hírét magatokkal” – Letették az esküt a magyar olimpikonok – fotók
Fotók: MTI/Illyés Tibor

A fogadalomtétel szövegét két ifjúsági olimpiai bajnok sportoló, az úszó Késely Ajna és a sportlövő Péni István mondta el a Nemzeti Táncszínházban rendezett ünnepségen.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: ez egy páratlan olimpia lesz egy páratlan országban már csak azért is, mert a szokottól eltérően páratlan évben rendezik meg, és amely előtt öt évig tartott az olimpiai ciklus.

Az olimpia elhalasztása siker, amelynek ára a rátok váró szigorú előírások betartása lesz

– utalt a koronavírus-járvány miatt Japánban bevezetett szabályokra a MOB-elnök.

Kulcsár arra is emlékeztette a megjelenteket, hogy most egy 85 éves hagyománynak tettek eleget a kijutott magyar sportolók, akik többen és több sportágban képviselik a magyar színeket, mint a korábbi három ötkarikás játékokon.

„Vigyétek Magyarország jó hírét magatokkal” – Letették az esküt a magyar olimpikonok – fotókFotók: MTI/Illyés Tibor

Vigyétek Magyarország jó hírét magatokkal

– zárta szavait a MOB elsőszámú vezetője.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozta: egy nemzet világban elfoglalt helyét nemcsak földrajzi helye, népességszáma és gazdasága határozza meg, hanem a kultúrája vagy éppen a sporteredményei is. Felhívta arra a sportolók figyelmét, hogy Tokióban nem csupán önmagukat és társaikat képviselik, hanem az egész nemzetet. Azt kívánta nekik, hogy szívvel-lélekkel és tisztességgel versenyezzenek.

Az eseményen megjelent mások mellett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A rövid, színes műsorokkal tarkított ünnepség programjában szerepelt a házigazda Japánt idéző dobos előadás, a hivatalos formaruha bemutatója, illetve zenés-táncos produkció is.

Forrás: MTI
Fotók: MTI/Illyés Tibor

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Mivel nincs jó híre az országnak, ezért nincs mit vinni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Az nehéz lesz. Ahhoz kéne jó hír. Ja meg nem egy csutaland hanem egy Ország.
Nessy
@Mirabilis:Sajnos a "jó hírünk" már ismert a világban! Ők a saját tudásukat, tehetségüket tudják megmutatni a nagy világnak, és azzal kivívni a tiszteletet!
Sámannus
Már most az ottani szabályok szerint kellett volna fogadalmat tenni.
Pipás
Mivel nincs jó híre az országnak, ezért nincs mit vinni.
ómió
Tényleg! Már 11 éve már neobolsevizmus sincs!
istván irén
Remélem azt is tudják, hogy az ottani törvényeket be kell tartani, és nem vihetnek politikát a sportba szíjszar mondta pár napja
namihami
Vinnék szegények, ha lenne még mit! De a futbalszurkolóink nmár elvitték az összeset.
A budapesti és müncheni eseményekben elfohyott még a maradék készlet is. Most fel kell adni némi pénzecskéért orbáni hírdetéseket, hogy újra legyen jóhírünk. Kerül---amibe kerül.
Aki Én
@ómió: Tényleg! Már hülye vagy már. Már ha érted...
ómió
@Aki Én: Tényleg az lett a legújabb fixa ideád, hogy mostanság már nem a tetves bolsiságodat, hanem az elmebeteg egódat próbálod másokra hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.