Többek között a "Cristiano homosexual" rigmussal is problémája volt az európai fociszövetségnek.

Mint ismert, az UEFA három zárt kapus meccsre büntette meg a magyar csapatot a szurkolók miatt, most a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közölt a honlapján részleteket a döntésről a Telex és az nso.hu cikkei szerint.

Megmagyarázta az MLSZ, hogy miért büntetett az UEFA a magyar Eb-meccsek után

A portugál Cristiano Ronaldo gólt szerez a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Portugália-Franciaország mérkőzésén a Budapesti Puskás Ferenc Stadionban 2021. június 23-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Az MLSZ a honlapján arról számolt be, hogy az UEFA-nak három meccs kapcsán a következőkkel volt kifogása:

- a Magyarország-Portugália meccsen egy "Anti-LMBTQ" molinó többszöri felmutatása és a "Cristiano homosexual" rigmus többszöri skandálását kifogásolták.

- A magyar-francia meccsen egy a Black Lives Matters-mozgalomhoz kapcsolódó, térdelést elutasító molinót mutatta fel többször is a szurkolók, valamint a "Bonjour, buzi franciák" többszöri skandálását nehezményezte az európai focis szervezet.

- A Németország-Magyarország mérkőzésen az "LMBT? Nein, Danke" molinót és a "Deutschland, Deutschland homosexual" rigmus többszöri elhangzását (a himnusz alatt is) kifogásolták.

A Telex cikke szerint az UEFA fegyelmi bizottsága a magyar válogatott mindhárom Eb-mérkőzése kapcsán fegyelmi eljárást indított az MLSZ-szel szemben. Voltak objektív vétségek is (műanyag palackok bedobálása, füstgránát, lépcsők eltorlaszolása), amelyek kapcsán soron kívüli eljárásban pénzbüntetést tartalmazó fegyelmi határozatokat hozott a fegyelmi bizottság. A szurkolói diszkriminatív magatartást egy összevont eljárás keretében vizsgálta az európai szervezet.

"Nézték a rasszizmus megnyilvánulásait, vagyis a bőrszín, a faj, a vallás, az etnikai származás, a nem, vagy a szexuális irányultság alapján történő sértegetést. A szövetség szabályai alapján ugyanis, ha egy, vagy több szurkoló ezt a magatartást tanúsítja, a felelős tagszövetséget a stadion részleges bezárására büntetheti. Amennyiben visszaeső a magatartás, egynél több zárt kapuk mögött lejátszandó mérkőzéssel, vagy a stadion bezárásával, mérkőzés törlésével, pontok levonásával és/vagy a versenyből való kizárással büntetik"

- írja a Telex.

Az UEFA végül azt a döntést hozta, hogy a soron következő három, UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell játszani, a 3. meccsre vonatkozó korltázoást 2 évre felfüggesztették. Emellett a zárt kapus meccseken elrendelte az "Equal Game" logó kihelyezését, valamint 100 ezer eurós pénzbüntetést szabott ki az MLSZ-re.

A Telex több példát is felsorolt, hogy miért érezhető szelektívnek az UEFA döntése más országok hasonló eseteivel összevetve, de arra is kitért a cikkben, hogy mostanra annyira be vannak kamerázva a stadionok, hogy ki lehetne szűrni a tényleges elkövetőket és nem kellene kollektív büntetést alkalmazni az összes szurkoló ellen.

Forrás: mlsz.hu, telex.hu, nso.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor erre is lehet adófizetési kötelezést kiírni.
Az ""Orbán gárda"" szórakozása ismét a mi pénztárcánkat fogja terhelni.
Megregulázni, sőt büntetni nem fogja őket, mert nem tudja, mikor kell majd bevetni őket. És, mivel ezek nem köthetők direktbe az orbáni államrezonhoz. Tehát ""hirtelen feldühödött szabadságharcosok"", akik csupán az ellenzék ármánya ellen lépnek fel.
namihami
Akkor erre is lehet adófizetési kötelezést kiírni.
Az ""Orbán gárda"" szórakozása ismét a mi pénztárcánkat fogja terhelni.
Megregulázni, sőt büntetni nem fogja őket, mert nem tudja, mikor kell majd bevetni őket. És, mivel ezek nem köthetők direktbe az orbáni államrezonhoz. Tehát ""hirtelen feldühödött szabadságharcosok"", akik csupán az ellenzék ármánya ellen lépnek fel.
tudode
Ez a magyarázkodás olyan morbid, mint
.
-- amikor az asszony hütlenségen kapja az urát, aki magyarázkodik
-- drágám nekem hiszel, vagy a szemednek, illetve annak, hogy
.
www.facebook.com/hvghu/videos/810465709859792
.
Mint a crománói ősemberek, akik nem tartják tiszteletben más állam rendjét, azt követve, aki
.
----- Orbán: a VIP-páholyban meccset nézni elfajzás
www.youtube.com/watch?v=EPmTxqk0TH4
-------------------
.
Miközben -- szinte minden szinten -- az egész ország a fejétől bűzlik!!!
RonaGyuri
az MLSZ jobban tenné, ha tenne a csürhe ellen, minthogy uszítja őket! =))
simmering73
Nagyon baráti büntetés. A triplájára kellett volna.
justhpeter
Ez után a nyilatkozat után Csányi nyugodtan "emberkedhet", hiszen ha most nem mond le, akkor mondható leért a szurkolók szintjére. Az a helyzetz állt elő, hogy láttunk egy kiváló csapatot és a háttérben egy tahó csürhét ami ellen az mlsz semmit nem kíván tenni.
ómió
Pedig, ugye, a lelátó az mindig is a "liberális píszí zarándokhelye" volt! Vagy azzá kell hazudni, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.