A tegnap Eb-döntő bár kedvezően indult az angolok számára, végül olasz győzelemmel ér véget. Az angolok csapatkapitánya, Gareth Southgate felelősséget vállal a 11-eseket rúgó gárda összeállításáért. 
Az angolok kapitánya három cserét állított be 11-est rúgni, felelősséget vállal az Eb-döntő alakulásáért
Fotó: MTI/EPA Pool/Carl Recine

Az angol kapitány, Gareth Southgate játékosként már átélhette, milyen büntetőkkel veszíteni a Wembley Stadionban, mert az 1996-os Eb-elődöntőben éppen ő hibázott a későbbi győztes németekkel szemben – írja a telex.hu. Most pedig felelősséget vállalt azért az ötletéért, hogy három cserének adott lehetőséget a párbajban.

A harmadikként rúgó Marcus Rashford a 120. percben lépett pályára, az olasz kapus már verve volt a gurításánál, ami a kapufa tövéről kifelé pattant. A negyediknek rúgó Jadon Sancho szintén vele együtt, az utolsó pillanatokban érkezett meg a döntőre, az ő lövése nem volt jó, Donnarumma kiütötte. Bukayo Saka a hetvenedik percben állt be, neki volt ideje felvenni a meccs ritmusát, őt egyébként sokan a kezdőcsapatba várták.

Az edzések alapján erre a sorrendre jutottunk, bevállaltuk ezt a kockázatot. Senki sincs egyedül, együtt veszített a csapat, nem lehet senkit felelőssé tenni. Büszke vagyok rájuk, nem adhattuk meg az országnak a kívánt trófeát, ezért csalódottak vagyunk

– magyarázta Southgate, aki külön méltatta Saka képességeit, és támogatásáról biztosította a 19 éves játékost, aki sok szeretet fog kapni, mert a tornán egyébként remekül helytállt.

Kifejtette azt is, hogy szeret ezzel a csapattal együtt dolgozni, és ez a csapat többet tett, mint bármelyik másik az elmúlt 50 évben. Anglia most először járt Eb-döntőben.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/EPA Pool/Carl Recine

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
lári-fári...az egész buliban a legjobb az a néger csávó volt, aki az utolsót rúgta(remélem többé focipályát sem lát)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.