Babos Tímea sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

Dráma! Babos Tímea könnyezve adta fel a meccsét

Fotó: William WEST / AFP

A világranglista 121. helyezettje kedden a hatodik helyen kiemelt Aljakszandra Szasznoviccsal (86.) csapott össze az Asbóth József Stadionban. A hatodik helyen kiemelt fehérorosszal szemben 2/1 volt a győzelmi mérlege, bár legutóbb – 2017-ben – az ellenfél volt jobb a moszkvai viadalon.

A délelőtti rajtnál is 30 fokot mértek a napfényben úszó centerpályán, de Babos és Szasznovics negyedik csatájára már óriási hőségben került sor, amelyen a Duna mentén lengedező szél sem segített. Alighanem ez volt az oka, hogy alig maroknyi néző látogatott ki a párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok hazai mérkőzésére.

A 28 éves közönségkedvenc a bal combján nagy kötéssel lépett pályára, majd rögtön elvesztette az adogatását, és az első négy gémben összesen csak hat pontot nyert. A minszki rivális érezte, hogy Babos nincs százszázalékos állapotban, lendületesen irányított, fokozatosan növelte előnyét, és 22 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitószettet.

Az MTK játékosa könnyezve ült a padon, amíg fellocsolták a salakot, de folytatta a találkozót. A második felvonás alig tíz percig tartott, amikor Babos jelezte, hogy nem tudja folytatni, majd sírva leballagott a pályáról, és még az ilyenkor szokásos nyilatkozatra sem került sor.

Babos párosban Jani Réka oldalán hétfőn bejutott a negyeddöntőbe, kettősük a tokiói olimpia női páros mezőnyében is ott lesz majd.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.