Nem lesz. 

Nem lesznek sem kézfogások, sem ölelkezések a díjátadókon. 

Na de mi lesz a kézfogással és az ölelkezéssel a tokiói olimpián?

Fotó: Handout/AFP

A változást ismertetve Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke azt mondta: ezzel csökkentik a személyes kontaktusokat, hogy gátat vessenek a koronavírus esetleges terjedésének.

„Tálcán viszik oda a sportolóknak az érmeket, amiket ők maguk vesznek el onnan. Biztosítani kell, hogy aki az érmet a tálcára teszi, fertőtlenített kesztyűt használjon, és a sportoló biztos lehessen abban, hogy korábban senki sem nyúlt hozzá a medálhoz”

– mondta a NOB elnöke, aki szerint Tokióban „nem lesznek kézfogások, sem ölelkezések a díjátadó ünnepség alatt”. 

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"Biztosítani kell, hogy aki az érmet a tálcára teszi, fertőtlenített kesztyűt használjon, és a sportoló biztos lehessen abban, hogy korábban senki sem nyúlt hozzá a medálhoz”"
És nem árt, ha a sportoló is kesztyűben veszi át az érmet!
Pálinkás Pál
ez nevetséges...ha ekkora lenne a veszély, akkor minek rendezik meg?...
jesz
@Pálinkás Pál: ez kiváló kérdés...erre a választ ma adta meg egy japán szervező...ugyanis az ország oly' hatalmas pénzeket tolt az olimpiába, hogy mindenképpen meg kell rendezni, mert a pénzügyi bukásba a kormány is belebukik...
(csak a TV közvetítési díjak is kimondhatalan nagyösszeg, a reklám(díj)veszteségről nem is beszélve)
mágnes
Semmi .A Japánok 1000 éve hajolgatnak .Át kell venni ,nincs mese .
Pálinkás Pál
@jesz: ez igaz...bár ez a japán idegenforgalomból élőket nem vigasztalja...nekik ugrik a bevétel...
Emmersson71
Sosem értettem ezt a kötelező kézfogást - szigorúan a másik szemébe nézve, mert tahó vagy ám! -, vagy ezt a pacsi-kényszert! Miért fontos ez?! Miért éreznek egyes kanok, hogy a másik hímhez hozzáérjenek?! Kifejezetten örültem, amikor a pandémia ezt hivatalosan is tiltotta! Én leszoktattam a kollégáimat az öklözésről is, miután az egyik a kézfejével megtörölte a homlokát, majd nyújtotta a bütykös öklét. Pfúj, bazmeg..húzz el a vérbe!
Jaa..és az "alfaság" most nem a kézroppantásban mutatkozik meg, hanem összeboxolnak a vezérhímek :) Mer' az jó az ízületnek, mi?

A középkorban a kézfogás a bizalmatlanság miatt vált szokássá.

"...mivel ekkortájt gyakran előfordult,hogyrablók, vagy útonállók törjenek rá az emberre. Védekezésként kisméretű gyilkos szerszámokat, például tőrt,vagy a lőfegyverek korában kis pisztolyt rejtettek a ruhájuk ujjába, vagy markukba fogták azt.
Ha találkoztak valakivel, hogy biztosítsák a másikat, nincsenek rossz szándékaik, nyitott tenyerüket egymás fele nyújtották és kezet fogtak, így mutatva, hogy semmi gyilkos szerszámot nem rejtegetnek. Akik jóindulattal voltak egymás iránt, még meg is szorították egymás kezét."

www.origo.hu/tudomany/20171013-egy-kis-illemtan-tortenet-a-romai-birodalomtol-az-osztrak-magyar-monarchiaig.html

Itt a kezem, nem "disznóláb" - nos, az egy fegyver elnevezése volt. Tehát azt jelezte emberünk, hogy megbízhatsz bennem, fegyvertelen vagyok. Kicsit később a kézrázás is kialakult..hátha a kabátujjban van egy kés!

www.replikashop.hu/termekek/tuzfegyverek/item/291-kovas-pisztoly

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.