Közleményt adott ki a Mercedes, a Brit Nagydíjon elért győzelme után megtámadott versenyzője mellett.

Egy kérdéses és nagyon veszélyes ütközésbe ment bele Verstappennel Hamilton a brit versenyen, ami után Max Verstappen, aki 51 G-vel csapódott a gumifalba. A brit pilóta a győzelmet is megszerezte a nagydíjon, de utána az ütközés miatt rasszista támadások érték. – írta meg a Raclingline.hu.

Kiállt a Mercedes a rasszista támadások után Hamilton mellett

Hamilton győzelmi köre a Brit Nagydíjon Silverstone-ban – Fotó: Lars Baron / AFP

Rasszista üzeneteket, köztük “majom emojikat” és más fajijellegű sértéseket küldtek válaszként a Mercedes Instagramon közzétett, Hamilton sikerét ünneplő posztjára, erre reagált a csapat egy közleménnyel. 

A tegnapi Brit Nagydíj alatt és után Lewis Hamilton a közösségi médiában többször is rasszista gyalázkodásnak volt kitéve egy a versenyen történt ütközést követően.

A Forma-1, az FIA és a Mercedes AMG Petronas F1 Team a lehető leghatározottabban elítéli ezt a viselkedést. Ezeknek az embereknek nincs helyük a sportágunkban, és szorgalmazzuk, hogy a felelősöket vonják felelősségre tetteikért.

A Forma-1, az FIA, a versenyzők és a csapatok azon dolgoznak, hogy minél sokszínűbb és befogadóbb sportot teremtsenek, az ilyen elfogadhatatlan online visszaélésekkel kapcsolatos esetekre pedig fel kell hívni a figyelmet, és meg kell szüntetni azokat.

-tette közzé a Mercedes csapata.

Forrás: Racingline.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Emmersson71: milyen forradalmat akarsz?...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Amiben elsöpörjük a rasszista férgeket.
Pálinkás Pál
@Emmersson71: te hülye..a színesek fogják elvágni a torkotokat..nézd meg milyen pöcegödör lett Dél-Afrika,..mit csinált belőle az a mandela majom..pedig valaha Afrika Svájcaként emlegették..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.