Shortban játszottak a női norvég standkézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, ezért az EHF 1500 euróra büntette meg őket.

Korábban a dán strandkézilabdázok mellett a norvégok is kifejezték az elégedetlenségüket, az EHF által kötelezően előírt öltözetre.

Ha a férfiak játszhatnak nadrágban és trikóban, a nőkre miért van rákényszerítve a bikini?

A 27 éves Ditte Folden Vind (Holstebro Handbold) tudja, milyen érzés, ha erre kényszerítenék valamit. Vind korábban tagja volt a strandkézilabda-válogatottnak, örömmel tölti el, hogy végre szó van a témáról, mert szerinte súlyosan idejétmúlt a gondolkodásmód.

„Mindig is azt gondoltam, hogy ez súrolja a határokat. Semmi köze a sporthoz, hiszen nincs racionális magyarázat a szűk és apró ruhára, amely sokszor bevág és olyan testrészeket mutat meg a kamerának, amelyeket nem szeretnél, hogy mások lássanak. Az ne legyen már a meccsre való felkészülés része, hogy gyantáztatunk és kiválasztjuk a megfelelő bugyit. Csak a találkozókra akarok koncentrálni. Persze, a csapatokban is szóba került ez néhányszor, de nagyrészt elfogadtuk, hogy ez a szabály.”

Megbüntették a norvég strandkézilabdázónőket, mert nem bikinialsóban volt a csapat

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

A bikini egyébként csak fontos nemzetközi eseményeken kötelező VB és EB-n, kisebb helyi viadalokon már sok helyen más szabályt hoztak. Az IHF azzal védekezik, hogy a ruha úgy lett kifejlesztve, hogy az a teljesítmény szempontjából legyen optimális.

Forrás: Dániasport.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mivel csupán nézője vagyok a bikinis strandröplabdázó csajoknak, ezért maximálisan ragaszkodom a bikinihez. Sőt, szavazásra bocsájtanám, hogy felsőrészből is csupán egy max. 5 centis csík legyen a szabályos. Vagy, a csalások elkerülése érdekében, semmi ne lehessen rajtuk. Kezd a ruházat optimális lenni.
DE: Azért legyünk már normálisak. Az egyébként jó formájú se..ek a nézés tárgyai vagy a meccs? Ha a csaj egy sortban érzi úgy, hogy nincs kinn a puncija, akkor hadd vehessen már fel olyat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mivel csupán nézője vagyok a bikinis strandröplabdázó csajoknak, ezért maximálisan ragaszkodom a bikinihez. Sőt, szavazásra bocsájtanám, hogy felsőrészből is csupán egy max. 5 centis csík legyen a szabályos. Vagy, a csalások elkerülése érdekében, semmi ne lehessen rajtuk. Kezd a ruházat optimális lenni.
DE: Azért legyünk már normálisak. Az egyébként jó formájú se..ek a nézés tárgyai vagy a meccs? Ha a csaj egy sortban érzi úgy, hogy nincs kinn a puncija, akkor hadd vehessen már fel olyat.
Giovanni Alba
@namihami: ma, 14:11
Vagy pedig az egyenlőség jegyében a fiúknak is tangát :-)
(nem, én nem nézem ezeket a mérkőzéseket, a rúdugrást sem, pedig egy-egy összeállításban feltűnik az a feltűnő csajszi, aki igazi show-t csinál a verseny előtt, alatt, után. A neve nem jut eszembe, de szőke és huncut a mosolya.)
Emmersson71
@Eladott Ország: Aha..de akkor miért nem pucéran játszanak?! Sőt, kisorsolhatnának mindegyik mellé 2-3 pasit, akit lecummanthatnának a szünetekben - így még több néző lenne!

El kéne dönteni, hogy sport vagy húspiac?
Mert jó testű nőket máshol is láthatunk, igaz, ők nem röplabdában jók...

Primitív, maradi hozzáállás az IHF vezetői részéről a büntetés! A sportot, a játékosok biztonságát kell szem előtt tartani! Ha csadorban óhajtanak versenyezni, akkor miért ne?!

Erről jut eszembe: marieclaire.hu/riporter/2021/04/27/sarah-voss-tornadressz-szexualizacio/
FL4K
Én támogatom a "büntetést".
Büntessük meg a lányokat - da csak akkor, ha ők is akarják!
Eladott Ország
@Emmersson71: ma, 16:50 ♦ Nem húspiac, látványsport, hagyománytisztelettel. A szabály az szabály!
Emmersson71
@Eladott Ország: Kizárt, hogy a korai években - előző századforduló - bikiniben játszották volna! Egyrészesben sportoltak, ami sokkal visszafogottabb volt, mint a mai fürdőruhák. Ennyit a "hagyománytiszteletről"!
És de, bizony, hogy húspiac! Sokkal kevesebben néznék, ha bő rövidnadrágban és laza pólóban játszanának a lányok.
A szabály pedig azért van, hogy megváltoztassák, ha rossz. Semmi köze az öltözéknek a játékmenethez! Csak a seqqek és mellek kihangsúlyozása és megmutattatása a cél. Vajon a női focinál miért nem bikiniben rúgják a bőrt a csajok?

Persze, nekem tetszik a bikinis nők látványa, de abszolút elfogadom a lányok érveit, ha ők nem abban játszanának!
vacsi
@Emmersson71: Ezek a nők valóban gyönyörűek, de én nem rájuk lennék kíváncsi, hanem azokra - szintén bikiniben -, akik ezeket a lányokat megbüntették! Ők vajon hogy festenének?!
Emmersson71
@vacsi: Lehet, hogy Szájernek tetszene :)
namihami
@Eladott Ország: 17.39: Ha egy csajnak sportolás közben azon is gondolkodni kel, hogy egy mozdulat vagy felugrás alatt ingyen puncishow-t is bemutat, annak az eredményei (hacsak nem eleve ez a cél) is olyanok lesznek.
Én, mint közönség, még be is lassítom, sőt kimerevítem (a ki---már gyakoribb lenne), de nem hiszem, hogy ez lenne az elsődleges cél.
namihami
@namihami: más a keL és más a keLL
FL4K
Nem minden büntetés rossz. Van jó büntetés is (khm).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. September 21., 19:32
Clint Eastwood filmjével nyílik meg a Tokiói Filmfesztivál
Sport - 2021. September 21., 18:03
Szalai Ádámnak másfél hónapot kell kihagynia
Szórakozás - 2021. September 21., 17:31
Jön az 1988-as Ikrek folytatása!