Egyre több kérdés merül fel a tokiói olimpia kapcsán. Ennyi nációjú embert nem kis kockázattal jár összeengedni, így nem csoda, hogy a szervezők mindent megtesznek, hogy csökkentség annak esélyét, hogy fertőzött játékos lépjen be az olimpiai faluba. 

Egyre több olimpikon kapja el a koronavírust

Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Ezúttal két strandröplabdázóról derült ki, hogy elkapták a vírust: az amerikai Taylor Crabb és a cseh Marketa Slukova is pozitív tesztet produkált az ötkarikás játékok előtt – írja a Blikk.hu.

Crabb korábban megkapta a vakcinát, ennek ellenére összesen négy pozitív tesztet adott, de tünetei nincsenek. Az Egyesült Államokból még negatív teszteredménnyel utazott el Japánba, ám az ott végzett vizsgálat már kimutatta a kórokozó jelenlétét. Crabb helyett Tri Bourne lesz a negyedik olimpiáján szereplő Jake Gibb párja a viadalon – írta meg az Origo az MTI tudósítása nyomán.

Marketa Slukova a cseh csapatból már a második, aki megfertőződött a vírussal, ugyanis korábban Ondrej Perusicnak is pozitív lett a tesztje. Mellette az asztaliteniszező Pavel Sirucek, illetve két cseh edző is a fertőzötteknek fenntartott hotelban van jelenleg.

Forrás: Blikk.hu 

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
na vazze...látom milyen sokat érnek az oltások..
verőce21
Még lefújhatják a kezdését, mint széthordani a világ minden országába a legújabb olimpiai mutációt! :-(
Rockxy
@Pálinkás Pál: Ezek méreginjekciók, és aki kibírja, az egy hős!
De a buták ezt nem tudják, mert nincs meg hozzá a gimnázium. :)
division
@Pálinkás Pál: @Rockxy: Beteg lett bármelyikük is? Még tüneteik sincsenek. Nem vagytok képesek megérteni, hogy az oltás attól véd, hogy ne kerülj kórházba, lélegeztetőre, megúszd a szövődményeket?
Pálinkás Pál
@division: ezt talán azoknak mondd, akik két oltás után kórházban vannak, vagy a temetőben...valami érdekes módon a " delta-variáns " oltottakat fertőz...
Pálinkás Pál
@division: " Jelenleg a súlyos állapotú betegek mintegy 60%-át oltották be. " !
division
@Pálinkás Pál: Kizárólag Izraellel tudsz példálózni, mert neked az tetszik. Nem az egész világon van az a 60%, részleteket meg tudni Izraelből sem.
division
@Pálinkás Pál: A másik meg, hogy valószínűleg idő okozza azt, hogy a briteknél jobb védelmi értékeket mutat a Pfizer mint az izraelieknél. A briteknél márciustól kezdett felfutni a Pfizer oltás, az izraelieknél meg már lecsengett addigra.
Pálinkás Pál
@division: bizony ott terjed a delta,ahol magas az oltottság..
namihami
Akkor vajon mi a francért nem fújják már le az egészet?
Csak nem az a fontosabb, hogy a befektetők ne bukják el a pénzüket?
division
@Pálinkás Pál: Nem, ott terjed jobban ahol már hosszabb idő eltelt a 2. oltás óta. Ugye ezt nem lehetett tudni, meddig fog védeni. Úgy néz ki jelen állás szerint ez fél év, ezért kell most egy újabb oltás.
division
@Pálinkás Pál: A héten publikált tanulmányban kimutatták, hogy a delta esetében 1200X több vírus termelődik a garatban mint a wuhani esetében. Magyarán ha beteg vagy akkor normál lélegzés esetén is pillanatok alatt tele tudod szórni vírussal a levegőt. Szóval a Delta ellen igenis szigorúbb maszkviselési szabályokra lenne szükség de inkább zárt és zsúfolt helyeken.
Hiába kamuzol, szart sem értesz az egészhez.
Pálinkás Pál
@division: mégis eddig kivétel nélkül nekem lett igazam...rettegés nélkül telnek a napjaim...mégsem velem van tele a kórház..hanem.a...várj...az oltottakkal...és akkor utoljára elmondom hülye hogy megjegyezd...igen ,van vírus, de csak konkrét csoportokra veszélyes, csak hát ezt nehéz lenne elismernetek ekkora felesleges oltás hiszti után!!!
division
@Pálinkás Pál: Már írtam, aki a négy fal között él, és az utcára megy ki csak sportolni, az nagyobb biztonságban van.
Pálinkás Pál
@division: te kiről beszélsz fióka?. mióta nem kell a szájkosár, mindenhol előfordulok...tisztán látszik, csak pár idióta fulladozik a maszkokban...olyan tefélék...
division
@Pálinkás Pál: Akkor te is közvetlenül részt veszel a vírus terjesztésében, és erre még büszke is vagy. Tényleg remélem egyszer te is megtudod milyen ez a covid.
Pálinkás Pál
@division: mondtam már..immunis vagyok rá...és már megbeszéltük, miért nem lehetek tőle súlyos beteg...
division
@Pálinkás Pál: Tudom. A négy fal között élsz. A nullás vércsoport elmélet már meg van rég döntve. A brazil mutáns már képes bizonyos oltások (CoronaVax) esetén az antitestek megkerülésére is. Senki nincs biztonságban, a nem oltottak meg pláne.
Pálinkás Pál
@division: dumálj csak rettegő...szar lehet így élni...család bírja?...
division
@Pálinkás Pál: A családom értelmiségi szerencsére.
Pálinkás Pál
@division: akkor hogy viselnek el téged???
division
@Pálinkás Pál: Rendkívül tudományos eszmecserét lehet amúgy veled folytatni, persze nem is vár el tőled ennél többet az ember. Egyébként meg jól gondoltam a Pfizer 39 vs 88 százalék témát:
"...A fertőzés elleni hatásosság a minisztérium szerint a vírus delta variánsának terjedése miatt csökkent. A Times of Israel ugyanakkor arra is rámutat: a héten megjelent egy brit tanulmány a New England Journal of Medicine nevű szaklapban, ami szerint éppen a delta variáns tünetes megbetegedéseinek kivédésében 88 százalékos a Pfizer-vakcina hatékonysága. A jelentős különbséget részben a módszertan különbségeire lehet visszavezetni.
Az izraeli adatokból az is kitűnik, hogy a vakcina nyújtotta védelem folyamatosan gyengül, minél több idő telik el az oltás óta. A minisztérium szerint akit januárban oltottak, az már csak átlagosan 16 százalékban védett, akit áprilisban, az pedig 75 százalékban..."
Elég egyértelmű ezek után amit fentebb is írtam, miért csökkent Izraelben a védettség.
Tudsz angolul? (nyilván nem, de azért itt egy link is):
www.timesofisrael.com/israeli-uk-data-offer-mixed-signals-on-vaccines-potency-against-delta-strain/
Pálinkás Pál
@division: " At the moment, around 60% of the patients in serious conditions have been vaccinated. Moreover, according to Hebrew University researchers who advise the government, around 90% of newly infected people over the age of 50 are fully vaccinated." ...biztos minden 50 felettit januárban oltottak,mi? idegesítően hüle vagy...mellesleg mondtam..aki gyenge, az vigyázzon magára...ne 7,7 milliárd embert szívassuk pár " kripliért "
division
@Pálinkás Pál: Nem tud magára vigyázni aki gyenge, ha sok barom van aki nem vigyáz a másikra. A másik meg az, hogy senki nem tudja magáról mennyire fogékony egy adott vírusra. Jön a maszk úgyis ősztől, érik a kötelező oltás is, úgyhogy zárkózhatsz be majd a 4 fal közé rövidesen.
Pálinkás Pál
@division: nem lesz, mert újból nem fogják meglépni...orbán most szarban van, pénzt elzárták...botrány-botrány hátán...nem fog olyan rendeletet hozni ami bármivel is rontaná amúgy sem túl fényes renoméját...aztán..én a maszk alatt sem itthon ültem barátocskám, csak az utcán mindig " sportoltam"...akkor ugye nem kellett maszk... busszal nem járok, van autóm, nem is egy...és nem lesz kötelező az oltás, mert akkor nagy balhé lesz...,nem csak teféle birkák élnek e hazában!!!
division
@Pálinkás Pál: "nem csak teféle birkák élnek e hazában"
Majd meglátjuk, hogy az én birka félémből vannak e többen, vagy a te féle hozzá nem értőkből.
division
@Pálinkás Pál: Te meg értelmezz:
"Csaknem 10,7 millió beadott koronavírus elleni oltást követően csupán az esetek 0,039 százalékában fordultak elő nemkívánatos események" Senki nem mondta, hogy 100% - os a védelem. Mutass egy olyan gyógyszert, aminek nincs mellékhatása, mégis eszik több millióan, mert szükség van rájuk.
Pálinkás Pál
@division: ugye tudod mi a különbség a gyógyszer, meg ezek között... ja..és itt 1 hónapról beszélünk..
ila51
Jó volt ez a maszk mizéria , nem kellett rúzs , jövőre csadorban járok nem kell aláöltözni sem .
Amúgy semmi bajom nem volt míg meg nem kaptam az első vakcinát , rá egy hónapra infarktusom lett , most szedhetem a 9 ezer forintnyi gyógyszereimet . nem akarják beadni emiatt a másodikat , de most már nem is forszírozom .
division
@ila51: Jelentetted ahol kell? Mert nem a propin kellene. Ott majd kivizsgálják mitől kaptad. Ne menj le konteós szintre. Ilyen "szomszédom mondta" cikkből így is van elég.
ila51
@division: Minden szinten tudnak róla , a városmajoriban műtöttek , Balatonfüreden pedig 3 hét rehab volt , és ott találkoztam sok ilyen fiatallal , akik pont így kapták be a legyet , de azok a 30- 40 -es korosztály . Én már 70 , értem nem kár , de amúgy jól vagyok , nem züllök , már kibírom a hátra levő időt.
ila51
@division: Phizert , mások mást , nem lehetett párhuzamot vonni .
division
@ila51: A Pfizer a 30-40 éves korosztálynál okozott ritkán enyhe szívizomgyulladást, amelyek spontán rendbe jöttek. Na de mindegy, a lényeg hogy vigyázz magadra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.