Az 53. KÉKSZALAG Raiffeisen Nagydíj győztese a címvédő RSM, a Raiffeisen FIFTY-FIFTY előtt futott be. 

Minden idők legszorosabb befutója a Kékszalagon

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A győztes katamarán kapitánya, Vándor Róbert a közszolgálati televízió sportműsorában a befutó utáni pillanatokban azt mondta:

Nem nagyon tudom még elmondani, hogy mit érzek. Remeg a lábam. Nagyon örülök, hogy sikerült a címvédés. A versenyre készülve megerősítettük az árbócot, felújítottuk egy kicsit a hajót. Nagyon boldogok vagyunk.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. Az 53. Kékszalag Nagydíj 556 hajóval csütörtökön reggel 9 órakor rajtolt 25 fokos napsütésben Balatonfüreden. A verseny szenzációja az volt, hogy a rajton megjelent amolyan korelnökként, az a Kishamis, amelyet 125 évvel ezelőtt építettek meg – írja az Index.hu

A versenyt végül címvédőként az RSM nyerte meg 11 óra 43 perces idejével a Raiffeisen FIFTY-FIFTY előtt.

Tavaly egy rendkívül szélcsendes versenyen a Vándor Róbert vezette RSM2 katamarán nyert 17 óra 52 perc 57 másodperces idővel.

A versenycsúcsot a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, egy kétárbócos, magyar fejlesztésű katamarán tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg Kékszalagot.

Forrás: Index.hu 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.