„Nem piszkolom be a kezeimet. A döntésem végleges, a palesztinok ügye fontosabb egy meccsnél” – mondta az algériai sportoló.

Az algériai cselgáncsozó, Feti Nurin úgy döntött, nem áll ki az izraeli ellenféllel esedékes meccsére a tokiói olimpián – számolt be a 24.hu.

A kilencedik helyen rangsorolt Nurin a második meccsén találkozhatott volna az izraeli Tohar Butbullal, de ahogy a 2019-es világbajnokságon, úgy a tokiói olimpián is úgy döntött, nem áll tatamira Butbul ellen.

Nem volt szerencsénk a sorsolással. Izraeli ellenfél jutott, ezért döntöttünk úgy, hogy Feti nem áll ki a mérkőzésre. Ez a jó döntés

– nyilatkozta Amar Ben Jaklif, Nurin edzője.

Nurin ehhez annyit tett hozzá, hogy rengeteget dolgozott, hogy kijusson az olimpiára, és sokkhatással ért fel számára, amikor kiderült, hogy Butbul lesz az ellenfele.

Nem piszkolom be a kezeimet. A döntésem végleges, a palesztinok ügye fontosabb egy meccsnél

– mondta az algériai dzsudoka.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség mind Nurint, mind az edzőjét felfüggesztette, míg az Algériai Olimpiai Bizottság mindkettőjük akkreditációját megvonta, és hazaküldik őket. Az első fordulóban erőnyerő Butbul így a második körben a szudáni Mohamed Abdalrasoollal találkozik.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az, aki nem a sportert ment oda, hanem politizalni, az jobb is, ha szedi a satorfajat. Nelkule tisztabb lesz a levego. B+ a finnyas fazonjat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Az, aki nem a sportert ment oda, hanem politizalni, az jobb is, ha szedi a satorfajat. Nelkule tisztabb lesz a levego. B+ a finnyas fazonjat.
lampa laz
Ha már a sport is eltaszít és nem összehoz akkor pusztító gyűlölet uralkodik a világon. Szemét politikusoknak köszönhető mindez.
balos
@Horizont: Ezeket az elveket a hitélet hozza!A politika támogatásával!Különben is a béke nem üzlet a "fejlett" algériában!
ómió
Hát, aki politizálni megy oda, jobb is, ha elhúz!
NKF
Miért ment ki a hülye buzija,maradt volna otthon!A marha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.