A kardozó Szilágyi Áron ismét megvédte olimpiai bajnoki címét, sporttörténelmet írt. Akárcsak 2012-ben, Londonban és öt éve Rio de Janeiróban, a tokiói olimpián is Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók egyéni versenyét. A Vasas vívója egész nap bámulatos teljesítményt nyújtott, a helyi idő szerint esti döntőben pedig parádés vívással 15-7-re múlta felül az olasz Luigi Samelét.

Megvan az első aranyunk: Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok

Szilágyi Áron és az olasz Luigi Samele a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Illyés Tibor

Megvan a tokiói olimpia első magyar érme, amely egyből egy arany, Szilágyi Áron nyerte a férfi kardozók döntőjét, és ezzel zsinórban harmadszor lett olimpiai bajnok.

A kardozó Szilágyi Áron címvédőként aranyérmet nyert a tokiói olimpia szombati versenynapján: a sorozatban harmadszor győztes magyar vívó 15-7-re verte az olasz Luigi Samelét a döntőben.  A magyar klasszis a tőle megszokott higgadt, elegáns stílusát hozta, és esélyt sem adott ellenfelének.

Szilágy Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének – Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak – sikerült megvédenie a címét férfi kardban,

de egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze.

A 31 éves, immár háromszoros olimpiai bajnok versenyző a magyar vívósport 38. ötkarikás aranyérmét, egyben a tokiói magyar küldöttség első dobogós helyét szerezte.

Forrás: Index.hu, 24.hu, MTI

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Aszem,,Orbán elvtárs támogatta a háttérből...
lampa laz
@silber13: @justhpeter: köphettek rám, ez akkor is el van túlozva. Ti sem kerestek négy évenkén, még négy év alatt sem ennyi pénzt hiába dolgoztok. Vagy úgy gondoljátok, h a ti munkátok ehhez képest nem ér semmit? Pedig erősen hozzájárultatok ehhez a pénzhez. Amúgy nem vagyok irígy, mind három unokám sportol és akár még olimpikonok is lehetnek.
silber13
@lampa laz: Ne értsfélre, z 50 milliót túlzásnak tartom én is, de az ünneplésnek most van itt az ideje.
lampa laz
@silber13: Természetesen én is örülök a sikereiknek, meg annak is, h legalább ezzel jobb színben tűnik ki az ország, mert most éppen ránk fér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.