A magyarok közül utolsóként, a 16 között Kreiss Fanni is búcsúzott a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyétől a tokiói olimpián.

A magyar vívónak – miután első asszójában megverte a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit – újabb bravúrra lett volna szüksége, de a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazova már túl erős ellenfélnek bizonyult.

Bár az első tust Kreiss adta, három perc után 4-2-re már a riói bajnok vezetett, és a folytatásban növelve előnyét magabiztosan menetelt a győzelem felé. Az UTE tőrözője ugyanakkor nem adta könnyen magát, fogcsikorgatva harcolt egy-egy találatért, és ha végül nem is sikerült megszorongatnia a 15-10-re diadalmaskodó Gyeriglazovát, némileg azért megnehezítette a dolgát.

"Szerettem volna még tovább vívni, bár tisztában voltam vele, hogy a mezőny legerősebb versenyzője áll a pást túloldalán. Nem jött be az alap koncepció, amit elterveztem, és úgy érzem, túl későn váltottam. Holnap jön egy kis pihenő, aztán elkezdünk készülni a csapatversenyre" – mondta az MTI-nek a 32 éves Kreiss Fanni.

A fegyvernem másik két magyar indulója, Kondricz Kata és Pásztor Flóra egyformán a 32 között búcsúzott, előbbi 29., utóbbi 32. lett. Ők hárman alkotják a válogatottat a csütörtöki csapatversenyre, a tartalék a hetedik olimpiáján szereplő Mohamed Aida.

Később:

férfi párbajtőr egyéni 16-es tábla:

Siklósi Gergely-Husszam Elkord (marokkói) 7.35

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.