Telegdy Ádám és Bohus Richárd sem jutott tovább vasárnap 100 méter háton a tokiói olimpia úszóversenyén.

Telegdy 54.42 másodperces idejével összesítéseben a 29. helyen végzett, míg Bohus a rajt után túl sokáig delfinezett a víz alatt, ezért kizárták az előfutamából.

Túl sokáig delfinezett a víz alatt, ezért zárták ki a magyar úszót az előfutamból

Bohus Richárd úszó a Tokiói Vizes Központban tartott edzésen 2021. július 20-án. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődött.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

"Örülök, hogy kipróbáltam a medencét. A 200 méter az erősebb számom, de a 100-ból nem szoktam messzemenő következtetést levonni, mert teljesen máshogy úszom" – fogalmazott Telegdy, akinek eddig nagyon tetszik az olimpia, és az uszodát, valamint a medencét is tökéltesnek tartja, amelyben jó időket lehet elérni.

Bohus viszont némi riadalmat is keltett a vegyeszónában, mert megtalálta a rést a pajzson, azaz kibújt a kordonok között, így levágta az interjúzóna tekergő labirintusát, hogy minél hamarabb elkezdhesse a készülést a 4x100 méteres gyorsváltóra, amely 50 perccel a futama után volt. Utólag finoman utalt rá, hogy a staféta érdekében nem erőltette meg magát az előfutamok során, olyan egy perc körüli időt úszott.

A leggyorsabb az orosz Kliment Kolesnyikov volt, aki 52.15 másodperces idejével megközelítette az amerikai Ryan Murphy 51.85 másodperces világcsúcsát.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.