Dán ellenfele legyűrte.

Az asztaliteniszező Majoros Bence a második fordulóban búcsúzott egyesben a tokiói olimpián.

Majoros szombaton a szintén olimpiai újonc algériai Larbi Bouriahot 4-0-ra verte, hétfőn pedig Jonathan Groth ellen lépett asztalhoz a 32 közé jutásért. Szoros kezdést (3-3) követően sorozatban öt pontot szerezve ellépett, ám 10-6-os vezetése után rövidzárlat következett: a 2019-ben Európa-bajnoki ezüstérmes dán rivális négy szettlabdát hárítva egymás után hat poént ért el, ezzel vezetéshez jutott.

Majoros Bence a második fordulóban búcsúzott egyesben az olimpiától

Majoros Bence asztaliteniszező a Tokió Metropolitan Gymnasiumban tartott edzésen Tokióban 2021. július 22-én

Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

A folytatásban a 22. kiemelt Groth dolgozott ki ötpontos különbséget (9-4), és bár ezúttal a francia C'Chartres magyar játékosa tudott 10-10-nél egyenlíteni, ez a játszma is a világranglistán 27 hellyel előrébb álló dáné lett 12-10-zel.

A szoros két szett után a harmadik Groth két poénjával kezdődött, a magyar időkérés ellenére is elhúzott az egyre magabiztosabban játszó dán, és könnyedén nyerte a felvonást.

Majoros nem adta fel, a negyedik játszmában 6-1-es előnyhöz jutott precíz ütéseivel, sokszor kényszerítette védekezésre riválisát, majd az első lehetőségével élve lezárta az ötperces szettet és szépített.

Groth ismét magára talált az ötödik játszma elején, ezúttal ő vezetett 6-1-re, és bár Majoros fordítani tudott (9-7), a dán játékos második mérkőzéslabdáját kihasználva megnyerte a 46 percig tartó találkozót.

Ezzel egyesben nem maradt versenyben magyar játékos Tokióban. Korábban Madarász Dóra és Póta Georgina, valamint a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is búcsúzott, így már csak a női csapat érdekelt, a Póta, Madarász, Pergel trió jövő hétfőn a japánok ellen szerepel a nyolcaddöntőnek megfelelő első fordulóban.

Eredmény, asztalitenisz:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Jonathan Groth (dán)-Majoros Bence 4-1 (10, 10, 4, -3, 10)

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.