Öt motivációs varázsszó segített a győzelem elérésben.

Szombaton nagy küzdelem után lett harmadszor olimpiai bajnok Szilágyi Áron vívó, a döntőben 15-7-re verte meg olasz ellenfelét. Győzelmével sportágtörténelmet is írt, mert ő lett az első kard szakágban, aki három olimpián egymás után aranyérmet nyert – írja a Blikk.

Hihetetlen! Ezek a szavak segítették győzelemhez Szilágyi Áront

Szilágyi Áron az aranyérmét mutatja a sajtótájékoztatón, miután ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én Fotó, címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi a Nemzeti Sportnak mondta el, hogy a szombati aranyat érő győzelem után mivel telnek a napjai. Mint elmesélte, megpróbál a földön maradni és a szerdai csoportversenyre koncentrálni.

„Még nem akarok lebegni, még dolgom van Tokióban, de elképesztő az a szeretethullám, amely árad felém”

- mesélte a lapnak.

Azt is megosztotta a Nemzeti Sporttal, hogy sportpszichológusával mind az öt asszóra kitaláltak egy-egy motiváló kifejezést, amit a csörték előtt mantrázott magában. 

A "varázsszavak" a következők voltak: 

lendület, magabiztosság, türelem, felszabadultság és uralom – ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy Szilágyi Áron megnyerje a döntőt.

Forrás: blikk.hu, nemzetisport.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.