Barátja a szerelője. Jövőre jöhet a Giro d'Italia!

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
historiográfia vs. grafomán firkászok hisztériázása

Bocs Blankától, hogy pont az ő kiváló – de egyáltalán nem meglepő – 4. helye lett az apropó

Mottó:
Esterházy szerint:
„Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.”
a magyar sportfirkászok világában ez is másképp hangzik

Mint ismert Vas Kata Blanka a 19 éves magyar versenyző három svájci mögött – a címvédőt és a világbajnokot is megelőzve – a negyedik helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében.
Az eredmény – ami persze csak a bringát nem figyelő és tájékozódni lusta firkászok számára meglepetés – kihozta a derék sport-firkászok idétlenkedési ingerenciáját. A legalább háromféleképpen is érthető „Jövőre jöhet a Giro d'Italia!” még csak-csak. Azonban olyan is akadt, aki szerint: „Vas Kata Blanka sporttörténelmet írt”!
Nos hic & nunc hosszasan elmélkedhetnék azon, hogy kik, hogyan és miért írkodnak ilyeneket (sokat dob a dolgon az a rény, hogy tárgyi ismeret hiányában bármi rendkívülinek tekinthető), s mi alapján vélekednek úgy, hogy mi számít „feljegyzésre méltónak”.
Azonban azt kell mondjam, hogy a historiográfia felemlítése a matyar rögvalóságban igencsak pikáns dolog. Még akkor is ha tudjuk, hogy sport és ezen belül a bringa mindennapjaiban nem ritka az eredmények átíródása.
A mai matyar rögvalóságban a történeírás, pontosabban a történelemátírás, a historioregráfia meghatározó!!!=))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.