Tóth Krisztián nagy csata végén elveszítette negyeddöntőjét, így a vigaszágon folytathatja szereplését a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Cselgáncs:Tóth Krisztián vigaszágon küzd a bronzért

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTK versenyzőjére – aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon – a menekültek csapatában szereplő Popole Misenga legyőzése aranyponttal verte a japán Mukaj Sojcsirót. Csaknem hét percet töltött a negyeddöntőben a tatamin, míg negyddöntős ellenfele, a német Eduard Trippel mindössze 17 másodpercet, ennyi idő alatt nyert ugyanis a dél-koreai Dong-han Gvak ellen. Tóthnak negyedóra pihenés jutott a két meccs között – írja az MTI.

A 24 éves Trippel idén érmet szerzett a kazanyi Grand Slam-tornán és a dohai World Mastersen, amit azt mutatta, hogy jó formában van. A magyar dzsúdóssal emlékezetes csatát vívtak a 2018-as világbajnokság elődöntőjében, a meccs csaknem nyolc percig tartott, amikor a német megkapta harmadik intését. Két éve, az Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-versenyen viszont Trippel nyert.

A negyedöntőben kölcsönösen sikertelenül próbált indítani mindkét cselgáncsozó, a földharcok sem hoztak értékelhető akciót. A pontszerzéshez a csaknem egy fejjel magasabb Trimmel állt közelebb, amikor 14 másodperccel a vége előtt veszélyesen dobta el Tóthot, akinek azonban sikerült hárítania. Az aranypontig tartó hosszabbításból 15 másodperc telt el, amikor szinte ugyanez a jelenet ismétlődött meg, de a németnek sikerült végigvinne az akciót, amiért vazarit kapott.

Tóth arra a kérdésre, hogy vereségében mekkora szerepet játszott a kevés pihenőidő, azt mondta, semennyit.

"Fel vagyok építve, éjszakáig is el tudnék dzsúdózni" – tette hozzá.

A meccsről úgy vélekedett, kiélezett összecsapás volt, de úgy érezte, kézben tartja az irányítást.

"Átcsaptunk golden score-ba, szerintem ő is tudta, hogy az idő nekem dolgozik, ezért próbált indítani. Tudtam, mit akar csinálni, vártam, hogy megkontrázzam, de valahol elakadt a lábam és elgurultam"

- nyilatkozott a mérkőzést eldöntő akcióról.

Tóth a vigaszágon a 2019-es világbajnok Noel van 't Enddel találkozik – a délutáni program magyar idő szerint 10 órakor kezdődik.

"Jól ismerjük egymást, mint szinte mindenkit, aki itt van, évek óta oda-vissza verjük egymást. Szerintem nincs olyan szakember, aki meg merte volna jósolni, hogy 90 kilogrammban ki lesz a négy érmes, aki bejutott a nyolcba, mindenki esélyes a dobogóra"

- fogalmazott a 27 éves magyar cselgáncsozó.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.