A német versenyzőt azért zárták ki a versenyből, mert az előírtnál kevesebb üzemanyag volt a versenyautójában a verseny után.

A hvg.hu cikke szerint eredetileg a második helyen zárta a hétvégi Magyar Nagydíjat Sebastian Vettel, aki ezzel 18 pontot szerzett. Ám vasárnap késő éjjel a versenybíróság kizárta a versenyből a négyszeres világbajnokot, mert az előírtak szerint legalább egy liternyi üzemanyagot kellett volna a versenyautójában hagynia a futam után a kötelező vizsgálatok miatt, ám nála ennél a mennyiségnél jóval kevesebb (0,3 liter) volt. 

Kizárták utólag Sebastian Vettelt a Magyar Nagydíjról, fellebbezni fog a csapata

A második helyezett Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a dobogón a Forma-1-es Magyar Nagydíj díjátadóján a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén. Vettelt később diszkvalifikálták a versenyből

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

A cikk szerint emiatt az eredetileg harmadik helyen befutó Lewis Hamilton (Mercedes) lett a második a francia Esteban Ocon (Alpine) mögött, a harmadik pedig Carlos Sainz Jr (Ferrari) lett.

Vettel csapata, az Aston Martin jelezte, hogy fellebbezést fog benyújtani a kizárás miatt, meg amiatt is, hogy elvették a versenyzőjüktől a 18 pontot, ami a második helyért járt. 

A pontelvétel miatt a világbajnokság pontversenye is változott, mert az élre ugró Hamilton nem 6, hanem 8 ponttal vezet így a holland Max Verstappen (Red Bull) előtt, Vettel pedig a 30 pontjával a 9. helyről a 12. helyre csúszott vissza.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Minden döntésük a fekete győzelemhez segítését célozza! Semmi nem számít, csak bajnok legyen LH!
mágnes
Akkor engem is ki fognak zárni.
1 liter sincsen az autómban .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.