Bíró Attila szövetségi kapitány szerint abszolút elégedett lehet a női vízilabda-válogatott a bronzéremmel a tokiói olimpián – adta hírül a győzelem nyomán az MTI.

„Néhány embert fel kellett rázni” – Megszólalt a szövetségi kapitány a női vízilabda-válogatott győzelméről
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Maximálishoz közeli eredmény és teljesítmény volt, ami a sporttörténeti sikerhez vezetett

– utalt arra a szakvezető, hogy ebben a sportágban a női csapat először állhat dobogóra. Magát a meccset úgy értékelte, hogy az oroszok elleni találkozók rendszerint orosz rulettbe torkollnak, ahogy most is, de nevetve hozzátette, „pokoli unalmas lehet a nyugodt élet”.

Nem ragoztam túl a pénteki napot, elvégre az oroszokkal már találkoztunk a csoportkör nyitányán. Néhány embert fel kellett rázni, ezt négyszemközti és kiscsoportos beszélgetésekkel értük el, de online mentáltréningen is részt vettek a lányok

– árulta el Bíró, hogy mivel tudta átlendíteni a játékosokat az elődöntős vereség utáni csalódottságon.

Keszthelyi Rita csapatkapitány a következőket nyilatkozta:

Szívünket-lelkünket kitettük, illetve végig csapatként játszottunk, ezzel nyertünk. (...) Úgy látszik, nekünk a harmadik negyedek a kritikusak, hiába beszéltünk erről, de ezúttal a negyedik negyedben nyújtott hihetetlen védekezést kisegített minket.

Magyari Alda, aki az utolsó, üres kapus gólt szerző játékos is megszólalt:

Egy pillanatra sem hagytuk, hogy az oroszok elhiggyék, elvehetik ezt az érmet tőlünk. Már csak azokért is meg akartuk nyerni a meccset, akik Rióban lemaradtak a dobogóról. (...) Nem hallottam, hogy többen kiabáltak, ne dobjam el, de mire felfogtam, már csak azt láttam, hogy mindenki örül.

A magyar női vízilabda-válogatott sorozatban három negyedik hely után az oroszokat 11-9-re legyőzve megszerezte első ötkarikás érmét.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.