Az olimpiai aranyérmes vívó a Kossuth Rádió Halló, itt Tokió! című műsorának csütörtöki adásában több témáról is nyilatkozott, például korábbi edzőjéhez, Gerevich Györgyhöz fűződő viszonyáról – írja a borsonline.hu. 

Szilágyi Áron rituáléja a világversenyei előtt: mindig kimegy a temetőbe ehhez a sírhoz
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Áron olimpikon a rádióműsorban Gerevich Györgyhöz való szoros viszonyáról is beszélt, aki kilenc évig volt nevelőedzője.

Fontos rituálé számomra, hogy minden világverseny előtt kilátogatok Gerevich György sírjához. Annyi erőt adott pályafutásomhoz, annyi munkát, energiát fektetett belém, hogy úgy érzem, kötelességem számot vetnem nála arról, mennyi munkát tettem a felkészülésbe

– nyilatkozta, és hozzátette, hogy a tokiói olimpia előtt is így tett.

A 2008-ban elhunyt Gerevich György kardvívó, mesteredző Szilágy Áront 9 éves korától edzette 9 éven át. Nemcsak a vívásba vezette be őt, hanem nevelte is, formálta a személyiségét – írja a borsonline.hu.

Gyuri bácsi intelmei a mai napig elkísérnek. Legerősebb mottója, az volt, hogy nem lehet mindig győzni, de minden esetben törekedni kell rá. Ez mindig ott cseng a fülemben. Biztos vagyok benne, hogyha nem nála nevelkedem, akkor az első olimpiai aranyérmem után nem lett volna meg a második és a harmadik. Ugyanis ő akkor is megkövetelte az alázatos munkát, amikor sikert ért el az embert

– emlékezett vissza Szilágyi. 

Forrás: borsonline.hu
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.