Egy bolíviai női hegymászócsapat rúgta a bőrt olyan magasan, ahol már repülők is járnak. Az 5890 méter magas Huayna Potosi hegyen focizott a Cholitas Climbers női hegymászócsapat – írja az Euronews. A bolíviai ajmara nők népviseletben, hatalmas szoknyákba és takarókba burkolózva játszottak egy húsz perces rangadót, a kapukat hegymászórudakkal szúrták ki. Talán legközelebb a magyar válogatottnak velük kéne játszani, bár szusszal a hölgyek biztos jobban bírnák. A lap beszámolója szerint a Cholitas Climbers 2015-ben alakult, azóta több bolíviai hegycsúcsot is megmásztak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A bolíviaiaknak ez hihető, minden túlzás nélkül. Hiszen a fővárosuk La Paz, 3600 m magas fennsíkon van, ott épültek még a 14-20 emeletes középmagas lakóházaik!

A szegényebb réteg még 200 méterrel magasabban él, a hegyoldalakon felfelé... Onnan drótkötélpályákon (németek építették néhány éve), ereszkednek le a 3600 méteren elterülő belvárosba.
Két éve, volt szerencsém odalátogatni, turistaként. Döbbenetes élmény...olyan magasságban élni, ahova európai ember, csak hegymászóként jut fel...
csak úgy....
@verőce21: te még arról is tudsz útikönyvet írni ahol még sosem jártál! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.