A Paks 5-2-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

NB I: gólzápor volt Zalaegerszegen
Fotó: M4Sport

A Tolna megyeiek sorozatban harmadik bajnoki összecsapásukon diadalmaskodtak, míg a zalaiak egymás után a harmadik meccsükön nem tudtak nyerni.

A Paks ezzel a sikerrel feljött a tabellán a második helyre.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Zalaegerszegi TE-Paksi FC 2-5 (0-2)

Zalaegerszeg, 1214 néző, v: Káprály

gólszerzők: Spoljaric (51.), Borukov (94., 11-esből), illetve Ádám (15.), Serafimov (38., öngól), Kinyik (54.), Balogh B. (58.), Szabó B. (84.)

sárga lap: Gergényi (36.), Babati (45+2.), illetve Papp K. (70.)

ZTE:

Demjén – Huszti A. (Nimaga, 68.), Bobál D. (Lesjak, 32.), Serafimov, Gergényi (Halilovic, a szünetben) – Sankovic, Bedi – Babati (Meshack, a szünetben), Spoljaric, Skribek – Koszta M. (Borukov, 59.)

Paks:

Nagy G. – Lenzsér, Szélpál (Lorentz, 89.), Kinyik, Tamás O. (Szabó B., 67.), Medgyes – Papp K., Bognár (Nagy R., 89.), Balogh B. – Sajbán, Ádám (Böde, 67.)

Az első félidőben a vendégcsapat kevesebbet birtokolta a labdát, helyzeteivel azonban sokkal jobban sáfárkodott, ennek köszönhetően negyedóra után már vezetett, a szünetre pedig kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A Zalaegerszeg hiába próbálkozott a Pakshoz hasonlóan nyolcszor, ezek közül csak egyszer találta el a kaput. A nyílt támadófutballt preferáló Tolna megyei együttes viszont megérdemelten fordulhatott előnnyel a folytatásra.

A szünet után viszonylag gyorsan sikerült szépíteniük a hazaiaknak, tették ezt ráadásul egy szépségdíjas góllal. A ZTE játékosai szinte még fel sem fogták, hogy visszajöttek a meccsbe, azonnal válaszolt a Paks, amely négy perc leforgása alatt kétszer talált be Demjén kapujába, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A zalaiak becsülettel próbálkoztak, de nem sikerült átjutniuk a vendégvédelmen, a hajrában pedig újabb remek támadás után megkapták az ötödik gólt is. A hosszabbítás perceiben, büntetőből szerzett hazai találat már nem segített a Zalaegerszegen, amelynek nem volt valódi válasza a megérdemelten diadalmaskodó rivális futballjára.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez a Paks tényleg magyar csapat? Mert csupa idegen hangzású, de magyarosnak tűnő nevű játszik benne.
Sehol egy szépen hangzó szerb, horvát vagy egyéb külföldies hangzású, de hazai focista.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.