Sporttörténelmi tettet hajtott végre Lewis Hamilton, a Mercedes 36 éves brit pilótája, aki megnyerte a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjat, és ezzel a sportág történetében elsőként 100. alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

Sporttörténelmet írt Hamilton! Ő az első versenyző, aki már 100 futamot megnyert

Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

A hétszeres világbajnok Hamilton győzelmével átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben is.

Hamiltonnak idén ez volt az ötödik futamgyőzelme. A brit versenyző a Red Bullt vezető holland Max Verstappent előzte meg, a harmadik a spanyol Carlos Sainz Jr. volt a Ferrarival.

Jelenleg Lewis Hamilton és Michael Schumacher együttesen tartják a világbajnoki rekordot: mindkét versenyző hétszer nyerte meg a világbajnoki pontversenyt.

Hamilton Verstappent előzte meg a pontversenyben a Szocsiban aratott győzelmével. Csak nekik van még esélyük a világbajnoki címre: a brit 246,5 pontja van, míg a hollandnak 244,5. Mögöttük a finn Valtteri Bottas (szintén Mercedes autóval) 151 ponton áll.

Az idei kiírásnak más szempontból is sporttörténeti jelentősége lehet. Amennyiben Hamilton megőrzi előnyét a szezon végéig, ő lesz a sportág történetének első nyolcszoros világbajnoka, és minden idők legeredményesebb versenyzője.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Nincs mese...valamit tud az ürge...többet, mint a többi.

Csak azt nem értem, hogy a híres Ferrari, és a világhírű Honda miért nem remekel olyan motorokkal, mint a Merci? Vagy az oroszok...Putyin a körmét rágja, és mégsem teljesítenek...milyen nagy szám lenne, ha egy Moszkvics lenne a futamgyőztes
colibri
A 100-ik győzelem után lassan ki lehet szállni a mercédeszből és a családalapításért tenni... Szeretnék már látni más fiatal tehetségeket is, akik az alattuk levő jó autókkal nyernek és kevesebbet nyavalyognak, mint pl. a hétszeres világbajnok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.