EZ IS EGY OLVASAT!! =)) A hőskorban egy svéd öttusázó azért bukott, mert egy sörrel többet ivott a kelleténél, míg mostanában az utólagos doppingellenőrzéstől kell rettegniük a tilosban járó versenyzőknek. A nagy vesztesek az oroszok, de melyik lehet a legfertőzöttebb sportág és versenyszám?

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez is egy olvasat

telex.hu „149 olimpiai érmet vettek el eddig utólag a világ sportolóitól”

Érdekes összeállítás arról, hogy hány olimpiai érmet vettek el doppingolás, pontosabban olimpián megbukás miatt a sportolókról. Igen csak érdekes lenne egy ilyen összeállítás a WADA teljesről is, bár meg kell mondjam a többi „események” zöme igazából nem mind lebukás – ráadásul országonként eltérő a megítélés, pl. Michael Fred Phelps-et egy füves cigiért vegzálták meg, míg ugye a ruszkiknál??? – nagyon sok a dopping-vétség. Köztük az, hogy az ellenőrök nem találták a versenyzőt a bejelentett helyen. Volt rá példa, hogy korházba vitt valakit. Miközben ugye a derék ruszkiknál nagy előszeretettel tartózkodnak zárt övezetekben, ahova nem hogy bejelentés nélkül, de egyáltalán nem mehetnek ne a Wasa emberei! =))
A cikk egyik csúcsgondolata az országonkénti lista és értelmezése. Külön tetszik az a megállapítás, hogy „az oroszokat követő hármasnál kevesebb doppingesetet találtak, mint egyedül az oroszoknál.”!!
Hogy miért mókás? Mert ezt kommentálták: „33 orosz eset volt eddig, a holtversenyben második Ukrajna és Fehéroroszország egyaránt 11-11-et mutathat fel, míg az Egyesült Államok tíznél tart”!
Biztos benne van a hiba, de nekem karakteresebb, hogy az esetek több mint egyharmada a szovjet utódokhoz köthető!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok