A magyar szövetségi kapitány úgy látja, egy olyan angol csapattal találkoztak, akik nem voltak formában, és volt egy kis szerencséjük is.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai bizonyítottak azzal, hogy kedden 1-1-es döntetlent értek el az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként a Wembley Stadionban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Rossi szerint a döntetlennel bizonyított a magyar válogatott

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Wembley Stadionban tartott sajtótájékoztatón Londonban 2021. október 11-én. 

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

"A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is"

- nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a "hamis szurkolók" számára most talán megmutatták, hogy nem akkora "idióták".

"Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem"

- mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését, amely a rendőrség közleménye szerint azért tört ki, mert egy rendezőt rasszista jelzőkkel szidalmazó drukkert előállítottak.

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat. Szerinte tanítványai nem játszottak olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladták a labdát és kicsit megszeppenve futballoztak, ami kifejezetten szokatlan volt számára.

A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak.

Az MLSZ-nek Schön Szabolcs elmondta, a találkozó előtt rengeteget beszélgettek a társakkal, hogy min kell változtatniuk, ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen mindenki százszázalékosan "odatette magát" a mérkőzésen és az utolsó leheletéig küzdött.

Nego Loic szerint is elsősorban hozzáállásban változott a magyar csapat játéka, noha úgy vélte, az előző találkozókon sem voltak félénkek:

"Bizonyítani akartuk, hogy képesek vagyunk meglepni az ellenfelet. Követtük a taktikát és mindenki a képességei szerinti legtöbbet beleadta".

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Forrás: mti.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"A magyar szövetségi kapitány úgy látja, egy olyan angol csapattal találkoztak, akik nem voltak formában, és volt egy kis szerencséjük is."
Reális értékelés.
Az mlsz-nek szólva: ugye nem lesz horkangatás, ha a szurkolók miatt jön az újabb bünti?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
"A magyar szövetségi kapitány úgy látja, egy olyan angol csapattal találkoztak, akik nem voltak formában, és volt egy kis szerencséjük is."
Reális értékelés.
Az mlsz-nek szólva: ugye nem lesz horkangatás, ha a szurkolók miatt jön az újabb bünti?
csipetke
Sok-sok éve meg tudják magyarázni a legnagyobb zakót is,ez nagyon megy,de a foci,az valahogy nem.Ebben csak az a dühítő,hogy orbán százmilliárdokat ömlesztett a hobbijába,(milyen kár,hogy nem az egészségügy a hobbija),és a magyar foci mégis a béka segge alatt van,csakúgy,mint az ország. Nem értem,hogy mire fel keresnek ezek a csámpáslábúak milliókat,és foci helyett azzal vannak elfoglalva,hogy a flakon hajzselével be legyen lőve a haja. Nagy pénz,kis foci..
ESCOBAR
Tehát maradsz?! Ez baj!!! A sok fiatal magyar edző a te tiszteletdíjad 100-ad részéért dolgozik itt ott a világban! Egyet haza kéne már hozni!
Jozefina
Ennek a palinak a kinézete is taszító, mellesleg egyy tizegyessel semmit nam bizonytott!!!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ez egy olyan döntetlen ami semmire sem jó! Megint elhiszik magukról, hogy tudnak focizni, pedig nem!
mágnes
Szerencséd Rossi hogy az Angolok nem akartak footballozni vmi oknál fogva ,nem volt kedvük ,eső,hideg ,sz@r idő ,rossz kedv ,mittudni miért .
SÖRÖS
Ha a Propeller oldalról választott volna ki 11 embert, akkor nyerünk!!!
nezelodo
Az ángliusok szerencséje volt, különben rommá verik őket a mieink. Nem hiába költ sok milliárdot a focira a fő focista vezérünk.
Gauntlet
mit? hogy az angolok is tudnak xarul játszani? :(
Baker
Két gyengén játszó csapat döntetlenje. A nem túl magas Lajosunk belehajolt Shaw lábába - megadható, ám véleményes büntető. Ilyen alapon az angoloknak is járt volna egy 11-es, de ott még a WAR-t sem alkalmazták.
Rossz meccs volt, amin a hazaiak vesztettek inkább 2 pontot.
simmering73
@ómió: Magyarhonban meg 0-4? Látom magas neked a futball matek.
jesz
ez az elmeroggyant még dícséri is magát...lesz jutalom dögivel.
nezelodo
@Horizont: Ezt már a Matolcsy régen feltalálta, amikor azt mondta a negatív növekedés is növekedés.
ómió
@simmering73: Még mindig a normalitást keresed? És egyfolytában nem találod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.