Az NB I-ben nyolc forduló után a 10. helyen álló Mezőkövesd vezetője Supka Attila lett. A szakember az Origónak adott interjújában a magyar válogatottról, korábbi csapatairól és céljairól beszélt – írja a nemzetisport.hu.

"Dzsudzsák tudna segíteni a magyar válogatottnak" – sikeredző is kampányol mellette
Fotó: dvsc.hu

Egy ötvenkilenc éves ember nem öreg edző – kezdte Supka Attila, akit a múlt héten nevezett ki a Mezőkövesd vezetőedzőnek.

Ötven felett kezdődik az az időszak, amikor egy tréner rutinosabb lesz, amikor sokkal többet tud a futballról, amikor látott már annyit, hogy a játékosoknak át tudja adni a tapasztalatait. Szerencsésnek azért mondhatom magam, hogy miközben egyre több a fiatal edző a csapatoknál, rám még mindig számítanak. Egyet szögezzünk le: azért nem volt Magyarországon olyan sok külföldi edző, aki a klubcsapatoknál elképesztőt alkotott volna. Szerhij Rebrov a Fradinál, vagy Marco Rossi a Honvédnál a kivételek közé tartozik, de ez csak két név. Ugyanakkor rengeteg külföldi edző villámgyorsan távozott a magyar futballból. 

Supka elismerte, korábban ő is hozott rossz döntéseket.

Ilyen volt a pécsi szerepvállalásom. Oda nem lett volna szabad leszerződnöm. 

A Debrecennel kétszeres bajnok, a Budapest Honvéddal Magyar Kupa-győztes tréner elárulta, Kisvárdán az utódja már a tavaszi szezon közben ott ült a lelátón. Supka nem hosszabbította meg lejáró szerződését, így az előző idény végén távozott a Kisvárdától. 

Szóba került a magyar fiatal játékosok szerepeltetése.

Amikor eljöttem Kisvárdáról, akkor is megkaptam, hogy nem építettem be a magyar fiatalokat. Persze, hogy nem, mert nem voltak olyan magyar fiatal játékosok, akiket beépíthettem volna. A mai magyar fiatal focisták sokkal többet képzelnek magukról, mint amit teljesíteni tudnak.

Ugyanakkor annak idején Supka Attila volt az első, aki az élvonalban pályára küldte Dzsudzsák Balázst. A DVSC 34 éves futballistája rekordot jelentő 108-szor lépett pályára a nemzeti együttesben.

Nincs olyan hülye magyar edző, aki ne küldene pályára egy fiatal magyar tehetséget, csak azért, mert helyette jobban szereti az idősebb, külföldi játékosokat.

Vajon lesz még Dzsudzsák Balázs magyar válogatott?

A nyáron erre a kérdésre azt feleltem, hogy nem. Mert Balázs játékáról azt gondoltam, hogy a játéka lefelé szálló ágban van. Abban a válogatottban, amely a nyári Európa-bajnokságon szerepelt, nem lett volna helye. Csakhogy, azóta eljött az ősz, s látva a nemzeti csapat mostani produkcióját, azt kell mondanom, hogy Dzsudzsák Balázs tudna segíteni a magyar válogatottnak.

Az interjú további részletei itt olvashatóak.

Forrás: nemzetisport.hu
Címlapkép: dvsc.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
minek, egy kamufocista - 11 élvonalbeli csapatból egy se igazolta le.
kivéve Kondás - akit viszont ő maga buktatott meg, pajtásaival együtt. Micsoda szégyen!
ágimami
Nanemáááááááááááá!!! Egy kivénhedt, nagyképű alak, aki már senkinek sem kell!!!
Mégis mit tudna segíteni a válogattnak? Van elég kétballábas, nem hiányzik még ő is!!!
namihami
Nade, kérem. Azt azért mégse szabad elfelejteni, hogy egy magyar (mégegyszer--magyar) ""válogatott játékosnak"" azért mégiscsak könnyebb kitölteni a Debrecen házipénztárában a nevére szóló, hétszámjegyű csekket, mint egy olyannak, aki már többször leszerepelt. Ha csak két-három alkalommal visszatudják tetetni, máris ismét ""válogatott"" lehet és jár a pénz.
A tudás, futógyorsaság, tehetség? Hazai ""focistánál"" ritkán szempont. A szijjártói barátság---na, ammándöfi!
Clavigo
Dzsuva balu...pl. kíválóan tud zokogni...Ja...meg még a Kakaduék házibarátja... Más előnyéről nem tudok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.