Az úszóedző mélyinterjúban mondta el az ő álláspontját. 

Turi György reagált a szexuális zaklatás vádakra: "Nem azért ütünk, hogy fájjon, hanem, hogy figyeljen már oda"

MTI Fotó: Kovács Attila

A 24.hu-nak adott interjút az elmúlt hetekben több sportoló által is zaklatással vádolt úszóedző, Turi György. 

„Az vesse rám az első követ, aki abban a korban szocializálódott, a nyolcvanas évektől gyerekekkel foglalkozott, és nem kevert le egy-egy nyaklevest, vagy nem emelt ki a vízből senkit a manapság elfogadhatónál erőszakosabban”

– kezdte az interjút az edző, aki elmondta azt is, nem szeretné, ha egy-két kirívó esetből általánosítások születnének.

Turi legeredményesebb tanítványa, a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes Cseh László volt az első, aki kimondta, lelki terrorban éltek, nemcsak ő, hanem a társai is sírtak.

Kozma Dominik is megerősítette Cseh szavait, és elmondta, hogy a hajánál fogva rángatott ki valakit a medencéből. Turi egyébként bevallotta, hogy megütötte Szepesi Nikit, aki botránykönyvet írt évekkel ezelőtt az uszoda világáról.

Az edző azt mondta az interjúban, hogy az uszodában van pálca és bot, de „nem azért ütünk, hogy fájjon, hanem, hogy figyeljen már oda, mert hiába kiabál az ember, a víz alatt nem érteni semmit, gumikötelezés közben meg a kezével a vas miatt nem tud odanyúlni az edző.”

Az Európa-bajnok Dara Eszter kedden azzal állt elő, hogy a nyakát csókolgatta a 2008-as pekingi olimpián. Erre így reagált Turi: 

„Komolyan gondolja, hogy egyáltalán megkérdezi? Ne vicceljen! Eszter a nevelt fiamnak volt a barátnője. Három éven keresztül ott ült a családi asztalnál, együtt nyaraltunk, jártunk kirándulni.”

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtöki elnökségi ülésén foglalkozik Turi György mesteredző esetével. 

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mágnes
Annak a korszaknak 90 ben vége lett .Nem tűnt fel neked ? És nem szívesen emléxem a tanári nevelési modszerekre és a burkolt edzői alázásokra vissza . Mocskok voltatok és azok is vagytok . Rég tudom !
justhpeter
Várom az úszószövetség állásfoglalását.
Toller Béla
Nálunk, anno, az edző nem durváskodott, a hangját is alig emelte fel. Sem a technikai, sem az erőnléti edzéseken nem volt ordibálás, anyázás, hogy lett volna erőszakoskodás, verés - mit nem mondasz ! A sportág meg az egyik legsikeresebb ...Igaz, nálunk az egyetem későbbi elvégzése a sportolók által nem volt ritkaság...érdekes, ugyanakkor az edzők között volt minden, de diplomás a legkevesebb ...Ludovikásról is csak egyről tudok, az egyik legközvetlenebb, legsegítőkészebb edző volt placcon ...Más világ volt, szép volt ...
jesz
ettől a nagy arctól elvenni a címeres ruhákat, és jól valagbarúgni, oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.