A magyar válogatott Piros Zsombor hatalmas bravúrral legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott horvát Marin Čilićet, így a magyar férfi teniszválogatott 1-1-re kiegyenlített a horvátok ellen a Davis Kupa-döntő torinói csoportküzdelmeiben. A 22 éves játékos az első játszmát elvesztette, a következő kettőben viszont óriásit játszott, többször visszakapaszkodott a meccsbe, és végül 6:4, 5:7, 4:6 arányban legyőzte horvát ellenfelét. 

Bravúr! Egyenlített a horvátok ellen a magyar teniszválogatott a Davis Kupában

Fotó: Arne Dedert / dpa / AFP

A három évvel ezelőtt Davis Kupát nyerő horvátok annak tudatában folytatták vasárnap a Magyarország elleni csatát, hogy már biztosan csoportelsők, így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol hétfőn az E csoportban győztes olaszokkal szállnak szembe. Ettől még persze nem lett könnyebb dolga a magyar csapatnak, Köves Gábor kapitány ugyanis a szombaton lábsérülést szenvedett Fucsovics Márton helyett az ausztrálok ellen bravúros győzelemmel megvillanó Piros Zsombort küldte pályára, akinek a 2014-ben US Open-bajnok, a világranglistán jelenleg is 30. helyen álló, három éve a horvátokat győzelemre vezető Marin Čilićet kellett megvernie. Ez végül sikerült. 

A magyar játékos így az ausztrál John Millman szombati legyűrése után már a második bravúrját mutatta be a Davis Kupán, ám a győzelemhez az kell, hogy az 1-1-re álló párharc páros meccsén Marozsán Fábián és Nagy Péter hogy legyűrjék a párosban világelső és idén olimpiai, valamint wimbledoni bajnok Mate Pavić – Nikola Mektić párost.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.