Újpest-Paks 4-3.

Az Újpest 4-3-ra nyert a vendég Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának első vasárnapi találkozóján.

Hétgólos meccsen verte meg a Paksot az Újpest az NB1-ben

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A mérkőzés elején büntetőt kiharcoló Ádám gyorsan előnyhöz juttatta a vendégcsapatot, de az Újpest Beridze pengés találatával és Csongvai átlövésével a 9. percre már fordított is. A folytatásban maradt a jó iram, de a sok technikai hiba, labdaeladás miatt a kapuk nem forogtak közvetlen veszélyben. Amíg a Paks előtt három lehetőség azért adódott, addig az elsősorban kontráiban bízó Újpest a szünet előtti hajrában Beridze révén ismét eredményes volt: a leshatárról kilépő szélső Croizet kiugratását követően került ziccerbe, amit higgadtan értékesített. A találat négyperces VAR-ellenőrzés után lett érvényes.

A fordulás után közvetlen Croizet növelte az újpestiek előnyét, a megtört paksiak lendületét és hitét Böde fejes gólja adta vissza a 60. percben. A hátrányban lévő vendégek kezdeményeztek, de az így területhez jutott hazaiak több veszélyes kontrát vezethettek, csak a korábbiaktól eltérően a helyzetek kihasználásával már adódtak gondjaik. A végjátékban viszont Banai bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

Az Újpest sorozatban harmadik meccsét nyerte meg pályaválasztóként, a hullámvölgyben lévő Paks vendégként már öt forduló óta nyeretlen, ezeken negyedszer szenvedett vereséget.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.