Az olimpiai bajnok tornászt pontosan azzal a módszerrel kezelik, amellyel megmentették egy tatai nővér életét. A 105 napot intenzíven, 68 napig mélyaltatásban tartott Nagy Gergelyné Hajnalkát a Blikk.hu szólaltatta meg. 

A 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet szerző Csollányt jelenleg Budapesten kezelik. A Blikk.hu úgy tudja, hogy ECMO-val, vagyis extrakorporális membránoxigenizációval próbálják megmenteni életét, amely egy olyan műtüdőeljárás, ami a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását.

Súlyos az állapota: így kezelik Csollány Szilvesztert

Csollány Szilveszter 2004-ben az athéni Olimpia előtt – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pontosan ezzel a módszerrel mentették meg egy tatai nővér, Nagy Gergelyné Hajnalka, életét is az orvosok. A 105 napot intenzíven töltő, 68 napig mélyaltatásban tartott, 42 napot lélegeztetőgépen harcoló hős ápoló szívszorító szavakkal üzent az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak és családjának.

Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család és segíti az egészségügyi csoport. Mindenki érte van és mellette áll. Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig tart majd

− üzente a nővér, aki a saját állapotával kapcsolatban úgy fogalmazott, a mai napig nem gyógyult, és sosem lesz már olyan, mint régen volt, de legalább túlélte a szörnyű kórt.

Forrás: Blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Ne haragudj Pali, de megint ideraktál egy kamu cikket, sajnos nehéz kibírni szó nélkül amit azóta is itt művelsz, amióta belefáradtam az egészbe veled. Legalább a tényeket fogadnád már el, de ti oltástagadók még a halálos ágyatokon, bizonyítottan covidtól megbetegedve is azt mondanátok, hogy nincs covid, nincs oltás. Egyébként meg olyan oltás, hogy jenssen nem létezik, csak szólok, olyan van hogy janssen...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Rengeteg sportolonak adtak be vakcinat.. amikor nem szabadott volna. Csollany is igy tette.. most veszelyben van.
Hulye magyarok meg mindig nem ebredtetek fel, hogy veszelyben van az eletetrk?!!
Pálinkás Pál
@simmering73: hogy tudd..a verebek csiripelik. jenssennel oltották ...
Pálinkás Pál
"2000 környékén sokan akartunk olyan lenni, mint ő. És ha nem tudnám, hogy milyen oltást vett fel (mert felvette), sem igazán érdekelne, hogy oltott-e vagy mit posztolt a facebookon. Egy dolog érdekel. Hogy az élet legfontosabb versenyszámában megint ő jöjjön ki győztesen. Isten áldjon meg, Csollány Szilveszter! Magyarország legjobb orvosai vigyáznak Rád."
mediaforras.com/csollany-szilveszterert-1247
Pálinkás Pál
@Horizont: mediaforras.com/csollany-szilveszterert-1247
" . És ha nem tudnám, hogy milyen oltást vett fel (mert felvette), "...melyik részét nem érted?...
egyébként jenssent kapott állítólag..aminek ha jól emlékszem Szlovéniában meg is tiltották a beadását..pont az ilyen lehetséges mellékhatások miatt...hát nem érdekes, van egy egészséges sportoló, kapja az oltást novemberben..és utána ez lesz vele..mindenki döntse el maga...
Macskaszem
Mint tudjuk, akkor került kórházba, mikor már nem volt más választása. Állítólag 10 nappal a kórházba kerülése előtt kapta az oltást, amikor már javában beteg volt. Akkor viszont már nem lett volna szabad.
A gyerekeknek sem adnak be semmilyen védőoltást ha nem egészséges, mert annak súlyos következménye lehet. Értem ezalatt a mumpsz, vagy rózsahimlő, meg ilyenek.
Manhattan
@Gazella: Rosszul vagy tájékoztatva. Ausztriában edzőként dolgozott, ahol is kérték tőle az oltási igazolványt. Ezért vett magának hamisat. Ki tudja, hány embert fertőzött meg ottkint...
division
@Pálinkás Pál: Ne haragudj Pali, de megint ideraktál egy kamu cikket, sajnos nehéz kibírni szó nélkül amit azóta is itt művelsz, amióta belefáradtam az egészbe veled. Legalább a tényeket fogadnád már el, de ti oltástagadók még a halálos ágyatokon, bizonyítottan covidtól megbetegedve is azt mondanátok, hogy nincs covid, nincs oltás. Egyébként meg olyan oltás, hogy jenssen nem létezik, csak szólok, olyan van hogy janssen...
division
@Gazella: Hol van a hiteles forrásod arról, hogy Csollány beoltatta magát? Az oltásellenesek elkezdték a hírt terjeszteni, hogy azért halt meg mert beoltatta magát (persze amikor már nagyon beteg volt), ezzel is a vakcinákra akarják kenni az egészet. Kóbor halála után kik is kezdték híresztelni, hogy megölték? Barmok.
Pálinkás Pál
@division: szóval te ezt szűrted le belőle...nos nyomi...csollány ausztriában edzősködött..nem hiszem hogy állandóan PCR tesztekkel járt át a határon...amúgy utána nézhetsz...persze szar ügy amikor egy oltott sportoló vastüdőre kerül oltás után...
division
@Pálinkás Pál: Nem kezdem el újra veled a marhaságokat, ti még a temetéseteken is felébrednétek annyi időre, hogy elkiáltsátok magatokat, nincs covid, nem véd az oltás:-) Amúgy meg nem te mondtad, hogy oltásit bárki szerezhet ha akar? Hagyjuk, ennyi volt.
Medvepapa
Talán ha az eszét is használta volna és beadatja azt a francos vakcinát, nem tartana itt. Kár érte. De nem volt egy barátja, felesége aki észhez terítette volna???
Rizikó
Nagyon drukkolok Szilveszternek. Remélem, túléli épségben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.