Kulcsár Krisztiánnak több ember írt egy levelet, amelyben lemondásra szólítják fel, elsősorban a vezetési stílusa és más egyéb intézkedései miatt.

A Nemzeti Sport cikke szerint nem csillapodik a botrány Kulcsár Krisztián személye körül, aki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Kulcsárnak kilenc elnökségi tag írt levelet – köztük öt olimpiai bajnok, két alelnök is –, amelyben lemondásra szólították fel. 

Olimpikonok szólították fel lemondásra a MOB elnökét, nem csillapodik a botrány

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság halottak napi megemlékezésén, az Olimpiai Bajnokok Falánál a Farkasréti temetőben 2021. október 27-én

Fotó, címlapkép: MTI/Mohai Balázs

A cikk szerint Kulcsárt elsősorban vezetési stílusa, a bizottság létszámának megnyirbálása, olimpiai és világbajnok sportolók méltatlan helyzetbe hozása miatt támadják, és még decemberben szeretnék elérni, hogy lemondjon. 

A Nemzeti Sport bemutatta a kilenc elnökségi tag által írt levelet, amelyben az aláírók többek között úgy fogalmaztak, hogy nem hajlandók a tagság nevében sem együtt dolgozni a továbbiakban Kulcsárral. A levelet teljes terjedelmében a Blikk közölte írásban, íme:

FELSZÓLÍTÁS LEMONDÁSRA

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjainak, a MOB közgyűlés tagjainak és az olimpiai sportágak szövetségi vezetőinek közös közleménye

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségi tagjaiként, a MOB közgyűlés tagjaiként és az olimpiai sportágak szövetségeinek vezetőiként hónapok óta egyre növekvő aggodalommal tapasztaljuk azt, hogy a MOB fokozatosan szakít korábbi értékeivel.

A szervezet cserben hagyni látszik partnereit, természetes szövetségeseit.

A MOB drasztikusan csökkentett létszámú közgyűlésének új összetételét nem sikerült megnyugtató módon időben kialakítani.

Úgy látjuk, hogy a jelenlegi körülmények között nem biztosítható a 126 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság a magyar olimpiai mozgalom gazdag hagyományaihoz méltó működése.

A jelenlegi működés veszélyezteti a magyar sport jövőbeli sikerességét, valamint mindenki által tisztelt és szeretett hagyományait.

Mindezekhez, megítélésünk szerint, a MOB elnökének vezetési stílusa vezetett. Elnök urat többször – külön-külön és együttesen is – kértük arra, hogy vegye figyelembe a magyar sport hagyományait, értékeit és azokat az egyeztetési formákat, melyek a magyar sport szereplői között megszokottak és sikeresek.

Elvesztettük a bizalmunkat a jelenlegi elnökben, ezért közösen kérjük Kulcsár Krisztián elnök urat, hogy azonnali hatállyal mondjon le a tisztségéről.

Rendkívüli elnökségi ülés, valamint rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezzük annak érdekében, hogy a MOB-nak a lehető leghamarabb új vezetője és új alapszabálya legyen.

Budapest, 2021. december 20.

A levelet mások mellett Vári Attila, a Fidesz egykori pécsi polgármester-jelöltje, Kovács Antal, Magyar Zoltán, Wladár Sándor, Gyurta Dániel írta alá, de az elnökségből még Pálinger Katalin, valamint a két alelnök – Deutsch Tamás és Scmidt Gábor – is szignózta a levelet.

Forrás: nemzetisport.hu, blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Fideszes?? Akkor nem lesz könnyű menet...Nem fog magától lemondani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.