Tovább gyűrűzik a botrány.

December 30-ára rendkívüli közgyűlést hívott össze Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, amelyen bizalmi szavazást kér maga ellen – írja a 24.hu.

Megszólalt a kétszeres olimpiai bajnok: „Velem elnök még úgy nem beszélt, mint Kulcsár Krisztián”

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság halottak napi megemlékezésén, az Olimpiai Bajnokok Falánál a Farkasréti temetőben 2021. október 27-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Nemzeti Sport birtokába került levél alapján a 14 tagú elnökség nagy többsége nem hajlandó többé együtt dolgozni a kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vívóval.

„Úgy látjuk, hogy a jelenlegi körülmények között nem biztosítható a 126 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság a magyar olimpiai mozgalom gazdag hagyományaihoz méltó működése. … Mindezekhez, megítélésünk szerint, a MOB elnökének vezetési stílusa vezetett”

– olvasható a levélben.

Elveszítettük a bizalmunkat a jelenlegi elnökben, ezért közösen kérjük Kulcsár Krisztián elnök urat, hogy azonnali hatállyal mondjon le tisztségéről.

A levél aláírói között öt olimpiai bajnok, Vári Attila, Kovács Antal, Magyar Zoltán, Wladár Sándor és Gyurta Dániel neve is olvasható.

A Nemzeti Sport megszólaltatta a kétszeres olimpiai bajnok tornászt, Magyar Zoltánt, aki a következőket mondta:

„Elég régóta munkálkodom a MOB-ban, hiszen Csanádi Árpád mellett is dolgoztam, aztán Schmitt Pál elnöksége idején, majd Borkai Zsolttal két ciklust végigcsináltam, és most is elnökségi tag vagyok, de elmondhatom, hogy velem elnök még úgy nem beszélt, mint néha Kulcsár Krisztián, aki személyes sértésként élte meg mindig, ha valamivel nem értettem egyet. Mi megbíztunk benne sokáig, folyamatosan megadtuk az esélyt, ám a bizalom mostanra elfogyott."

A Magyar Nemzet korábban azt írta, az 51 tagú közgyűlésből harmincnál is többen írták alá azt az újabb közös nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy Kulcsár Krisztián visszahívására szavaznak majd.

Forrás: 24.hu 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackóalsó
Kis pöcs! De mondhatnám csúnyábban is!!!
sokanvagyunk
Újabban a MOB elnöki székébe kerülők előbb-utóbb az elvetemültek számát gyarapítja?
jesz
picsánrúgni...jöhet a következő!
Néro
Ez húúúúgy is került oda élnöknek ?
Lepényleső
...pedig ha Borkai keresztényi viselkedésére gondolunk,- amiről tudhatunk,
vagy akinek a plágium sem okozott gondot,ahogy az sem hogy bukása
után zsebre vágja a neki furcsa módon járó életjáradékot,- hát,lehet ő
találta fel a spanyol viaszkot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.